Επιστολή ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας:”Επιτακτική ανάγκη για επανακαθορισμό νέων καταληκτικών ημερομηνιών για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις χωρίς πρόστιμα “

Άρτα 17 Μαρτίου 2020

Αρ.Πρωτ.Εξερχ.01

Προς

Υπουργό Οικονομικών

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοιν.: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Ιωάννη Βρούτση

Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.

κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε όλοι με ανησυχία την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι σίγουρα πρωτοφανής.

Είναι όμως αδιανόητο σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία όπου προέχει η δημόσια υγεία και κλείνουν δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα,  ο Κλάδος μας, ο οποίος έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο, να έχει και τον πέλεκυ της καταληκτικής ημερομηνίας και των δυσβάστακτων προστίμων της μη-εμπρόθεσμης υποβολής σε κάθε είδους πλατφόρμα όλων αυτών των υποχρεώσεων που διαχειρίζεται, χωρίς μάλιστα καμία πρόνοια σχετικά με τη νέα καθημερινότητα που έχει διαμορφωθεί (κλείσιμο σχολείων, οικονομική αδυναμία κλπ).

Είναι επιτακτική ανάγκη να δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία πως δεν θα υπάρχουν πρόστιμα καθώς και να επανακαθορίσει με σαφήνεια τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν την υποβολή κάθε είδους δήλωσης για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί. Επίσης επιβάλλεται να αναθεωρηθούν οι προθεσμίες για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή (ενδεικτικά αντικατάσταση ταμειακών έως 31/5/2020, έναρξη πλατφόρμας  my data  κλπ) .

Η ζημιά που έχει γίνει ήδη είναι τεράστια. Χρειάζονται γενναία μέτρα για να μπορέσει να επανέλθει η αγορά και η κοινωνία στα επιθυμητά επίπεδα.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας – Φιλιππιάδας

Πρόεδρος         Γεώργιος Θεοδόσης

Γραμματέας     Εύδοξος Καραπέτσης

Αντιπρόεδρος  Μαρία Κονταξή

Ταμίας               Χρήστος Κωστούλας

Μέλος                Χρήστος ΧουλιάραςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.