Επίσκεψη του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χ. Μπαϊλη στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Με τις καλύτερες  εντυπώσεις  για το έργο που  επιτελεί   ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος  Γιαννουλάτος  επέστρεψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο  Ευάγγελο Γιαννουλάτο πραγματοποίησε επίσκεψη  στην γείτονα χώρα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος- ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα-   δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη ενώ στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν  ,  σημείο αναφοράς  αποτέλεσε  πολλές φορές η πόλη της Πρέβεζας.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της  συνάντησης,   τέθηκαν οι βάσεις   μιας διαρκούς συνεργασίας Δήμου Πρέβεζας και Αρχιεπισκοπής   Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας όχι μόνο σε εκκλησιαστικά  αλλά και κοινωνικά  θέματα.

hdr

hdr

Ο κ.Μπαϊλης- ο οποίος παρακολούθησε  την θεία λειτουργία στον  Καθεδρικό  Ναό  της Αναστάσεως του Χριστού-  ξεναγήθηκε στο  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, το Βιβλιοπωλείο αλλά και το μικρό  Μουσείο που λειτουργεί στον χώρο  αποβλέποντας στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των πιστών, στην πνευματική καλλιέργεια των νέων,στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής  ζωής των Τιράνων  και ευρύτερα της Αλβανίας καθώς και  στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου  τόσο για το εκκλησιαστικό όσο και για το ευρύτατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό εργο καθώς και στην διατήρηση  και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ειδικώτερα με την αναστήλωση εκκλησιαστικών  μνημείων.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί την Πρέβεζα     δεδομενου ότι και ο ίδιος εξέφρασε την  επιθυμία να πραγματοποιήσει μέσα στο 2017  το συγκεκριμένο ταξίδι.

mpailistiranaarxiepiskopos-2

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22770 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.