Επίσκεψη πραγματοποίησε η Υπουργός κα. Λυδία Κονιόρδου στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου 2017 η Υπουργός κα. Λυδία Κονιόρδου στον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκα Κωνσταντίνο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου , τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη, την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κα. Ανθή Αγγέλη αλλά και το Επιτελείο της.

Η κα. Κονιόρδου παρά την βροχή πραγματοποίησε ξενάγηση όπου ενημερώθηκε για τον Αρχαιολογικό χώρο αλλά και το Θέατρο ενώ από το πρωί πραγματοποιεί επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου.

Δηλώσεις έκανε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λυδία Κονιόρδου όπου είπε τα εξής: «Είναι ένας τόπος που σε αφήνει έκθαμβο, ένας τόσο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος που δεν τον ήξερα δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ και χάρηκα που παρόλη την βροχή είμαστε εδώ με όλους, με τον Αντιπερειφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή μας και την Έφορο την κα. Αγγέλη να δούμε αυτόν τον εκπληκτικό χώρο που εκτός από τον Αρχαιολογικό χώρο έχει και ένα Θέατρο που εντάσσεται στην διαδρομή των πέντε Θεάτρων της Ηπείρου. Ήμουν το πρωί στην Δωδώνη και είναι πολύ σημαντικό η συνεργασία και η συμβολή της Περιφέρειας στην ανάδειξη αυτών των πέντε θεάτρων, ήδη στα Γίτανα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Η Δωδώνη έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα πέντε εκατομμυρίων, το θέατρο εδώ στην Κασσώπη έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτες μελέτες και θα ολοκληρωθούν και οι δεύτερες και έχει ήδη ενταχθεί και αυτό σε πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι άμεσα από το φετινό καλοκαίρι θα αρχίσουν οι εργασίες για να προλάβουμε τους θερινούς μήνες. Είναι πάρα πολύ σημαντική η ανάδειξη των θεάτρων αλλά όπως και του μικρού θεάτρου της Αμβρακίας της Νικόπολης που και αυτό θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο και ήδη είναι ένα από τα σημαντικά θέατρα και εγώ έχω παίξει εκεί από το 75 στο αρχαίο ωδείο και θέλω να πω ότι τα αρχαία θέατρα δεν είναι ένας Αρχαιολογικός χώρος με πολύ μεγάλη  σημασία,  είναι ένας τόπος που είναι σχολείο,  είναι εκπαίδευση είναι συναρμοδιότητα του πολίτη,  είναι ένα μέρος που συγκεντρώνονται όλοι οι πολίτες και είναι ένα μέρος που αναδεικνύει τις περιοχές και ανασύρει και την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου και για τους Έλληνες επισκέπτες αλλά και για τους ξένους επισκέπτες. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού να αναδειχθούν αυτοί οι χώροι και να πάρουν την θέση που τους αξίζει με προσοχή, με επιστημονική μελέτη και σωστή αναστήλωση και ανάδειξη έτσι ώστε να δοθούν όχι μόνο σε αυτήν την γενιά αλλά και στις επόμενες όπως τους αξίζει. Χαίρομαι πάρα πολύ για την δουλειά που γίνεται και δίνω συγχαρητήρια στην Εφορία στους Αρχαιολόγους αλλά και στον Δήμο για την συμβολή του αλλά και την Περιφέρεια που μέσα από τα προγράμματα μας βοηθάει με τα προγράμματα τα Ευρωπαϊκά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις της Υπουργού κας Λυδίας Κονιόρδου:

Δηλώσεις έκανε και ο Αντιπερειφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου όπου μίλησε για την ενημέρωση που έγινε στην Υπουργό αλλά και την συμμετοχή από το ΔΙΑΖΩΜΑ, τονίζοντας  ότι χωρίς την συμβολή του θα ήταν  πέντε χρόνια πίσω ενώ για την σημερινή ημέρα τόνισε ότι είναι χαρά του η άφιξη της Υπουργού στα Αρχαία Μνημεία και όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου με την συνομιλία που είχε με την Υπουργό θα υπάρξει όση βοήθεια μπορεί το Υπουργείο ώστε να γίνει ανάδειξη των χώρων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Αντιπερειφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου:

 

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης ΚούρκουλαςΒασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.