Επίσκεψη Π. Πολάκη: Απέκλεισε το ενδεχόμενο συλλειτουργίας νοσοκομείων Πρέβεζας – Λευκάδας. Απέκλεισε και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα! (φώτο – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αν. Υπουργού υγείας στο Γεν. Νοσοκομείο της Πρέβεζας σήμερα το μεσημέρι.

polakis_00007

Ο αναπληρωτής Υπουργός κατέφθασε στο Νοσοκομείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ στο χώρο του νοσοκομείου ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες, σύλλογοι, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός δεν συνομίλησε με τους διαμαρτυρόμενους αλλά κατευθύνθηκε αμέσως στα γραφεία της Διοίκησης του Νοσοκομείου όπου μίλησε με τον νέο Διοικητή Μιλ. Παππά.

polakis_00005

Ακολούθησε συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων και τον Ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας. Στη συνέχεια ο κ Πολάκης έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

polakis_00008 polakis_00012

Ο αν. υπουργός στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε ότι «Το νοσοκομείο της Πρέβεζας για να το ξεκαθαρίσω από την αρχή, είναι ένα νοσοκομείο που θα συνεχίσει να λειτουργεί. Εμείς μόνο ανοίγουμε, δεν κλείνουμε νοσοκομεία, όπως το δείξαμε και στη Σαντορίνη, όπου είναι ένα νοσοκομείο που άνοιξε για πρώτη φορά έπειτα από 7 χρόνια». Θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει φόβος να κλείσει το νοσοκομείο. Παράλληλα για πρώτη φορά και επισήμως αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα, καθώς σε σχετική ερώτηση ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι  δεν είναι καιροί για νέα κτίρια  –αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο και τον Κώστα Μπάρκα που και ο ίδιος είχε στο παρελθόν δεσμευτεί για την πρόθεση της κυβέρνησης ανέγερσης νέου νοσοκομείου.

Στόχος όπως σημείωσε ο κ. Πολάκης, είναι η στήριξη και ενίσχυση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού. Δεσμεύτηκε μάλιστα και υποσχέθηκε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και ενίσχυση των υπηρεσιών ενώ όπως είπε θα υπάρξει και η ανάλογη χρηματοδότηση.

polakis_00017

«Ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία 6 επικουρικοί γιατροί από τον Οκτώβριο και μετά. Υπογράψαμε άλλους δύο επικουρικούς γιατρούς που καλύπτουν κενά στην ορθοπαιδική και στο μικροβιολογικό. Υπάρχουν τρεις μόνιμες θέσεις γιατρών. Υπάρχει προσωπικό που έρχεται από την προκήρυξη των 585 ατόμων του επικουρικού προσωπικού. Από τις θέσεις των μονίμων, της 4Κ και 5Κ και από το μεγάλο πρόγραμμα που κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση των δομών φιλοξενίας προσφύγων που και εκεί ενισχύεται εμμέσως και αυτή η δομή με άλλα 5 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θα ενισχύσουμε το νοσοκομείο όπου χρειαστεί και αυτό το νοσοκομείο» σημείωσε και συνέχισε σε σχέση με την χρηματοδότηση «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 76 εκ. ευρώ μαζεμένη χρηματοδότηση και θα δίνει άλλα 76. Ο σκοπός μας είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, για πρώτη φορά στα χρονικά ο ΕΟΠΥΥ να υλοποιήσει την κάθε χρόνο δέσμευσή του να χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία -κάτι που μέχρι τώρα δεν γινόταν- και να φτάσουμε σε ένα ποσό ύψους 500-600 εκ. ευρώ πέρα από την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Υπάρχει ένα αίτημα για ενίσχυση περίπου 110-120.000 ευρώ για τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, το οποίο πιστεύω πως θα υλοποιηθεί».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συλλειτουργίας των νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας ή κάποιων κλινικών σημείωσε «Άλλο πράγμα να ενοποιήσεις ένα νοσοκομείο που έχει 200 κλίνες με τρία μικρότερα, που για λόγους του παρελθόντος είχε φτιαχτεί με 30-40 κλίνες. Εκεί το δέχομαι. Αλλά να ενοποιήσεις δύο νοσοκομεία που έχουν τον ίδιο αριθμό κλινών (π.χ. Κοζάνη-Πτολεμαϊδα), εκεί η διασύνδεση δεν επέφερε τίποτα. Μεγάλωσαν οι καβγάδες μόνο. Πρέπει να ενισχύσεις αυτές τις δομές. Πιθανά να αναπτύξεις το ένα προς μία κατεύθυνση, το άλλο προς άλλη κτλ. και η συλλειτουργία να έχει να κάνει με τη συλλειτουργία κάποιων ειδικοτήτων, το ένα να έχει πιο πολύ και το άλλο πιο λίγο…

Αλλά οι βασικές ειδικότητες και κλινικές πρέπει να καλύπτονται σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας»  και συνέχισε «Δεν είναι στο σχεδιασμό μας αυτό το πράγμα. (η συλλειτουργία) Το σχήμα υγείας έχει συγκροτηθεί με βάση ένα χωρικό σχεδιασμό που αντιστοιχούσε στις έδρες των νομών, των περιφερειακών ενοτήτων τώρα»»  συμπληρώνοντας «η κεντρική ιδέα είναι ότι οι βασικές ειδικότητες, παθολογία, χειρουργική, καρδιολογία, αναισθησιολογία, ορθοπεδική, ουρολογία κ.α. θα πρέπει να είναι αυτόνομα ανεπτυγμένες σε κάθε νομό. Δε χρειάζεσαι παντού νευροχειρουργό. Γι’ αυτό υπάρχει και η λογική της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης».

Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο Αν. Υπουργός ρωτήθηκε αν υπάρχει  στον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα ενδεχόμενο ανέγερσης νέου νοσοκομείου και η απάντηση ήταν σχεδόν… αφοπλιστική: «Δεν είναι εποχή που δένουν τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Αυτά τα κάναν στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε και ενισχύουμε τις δομές που υπάρχουν. Όταν ξαναρθουν καλοί καιροί, τα κουβεντιάζουμε…»

polakis_00018 polakis_00001 polakis_00002 polakis_00003 polakis_00004 polakis_00005 polakis_00006 polakis_00007 polakis_00008 polakis_00009 polakis_00010 polakis_00011 polakis_00012 polakis_00013 polakis_00014 polakis_00015 polakis_00016 polakis_00017 polakis_00018

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23085 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.