Επίσκεψη κ. Στέργιου Γιαννάκη στη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Πρέβεζας

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κύριος Στέργιος Γιαννάκης πραγματοποίησε συνάντηση στη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Πρέβεζας  με την νέα Διευθύντρια της Μονάδος την κυρία Λιλιάνα Λιβιεράτου, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Ι.Σ.Π.( Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας) και Πρόεδρος  του επιστημονικού συμβουλίου νομικής, ηθικής και δεοντολογίας του Π.Ι.Σ. (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) κύριος Δημήτριος Σουμαλεύρης. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί για την Π.Φ.Υ.( Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όσον το δυνατόν καλύτερα.

Έγινε μια αρκετά εποικοδομητική συζήτηση όπου διαπιστώθηκαν αρκετές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, σε  εργαστηριακούς γιατρούς καθώς επίσης και σε εργαστηριακές και  κτιριακές δομές ( θέρμανση, ψύξη, το κτίριο εσωτερικά έχει ουσιαστικά να ανακαινιστεί από όταν εγκαταστάθηκε η Μονάδα πρώην Ι.Κ.Α, δηλαδή πέραν της 15ετίας ) .

Το πρωινό ωράριο καλύπτεται μόνο από 3 μόνιμους γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο ,καρδιολόγο ), καθώς επίσης  και από γιατρούς γενικής ιατρικής, αποσπασμένους από τα Κέντρα Υγείας. Ειδικός παθολόγος υπάρχει μόνο στο απογευματινό ωράριο ο οποίος είναι ένας από τους 4 ιατρούς που επέστρεψαν με δικαστική απόφαση και οι οποίοι μένουν απλήρωτοι από την ημέρα της επιστροφής τους στην Μονάδα μέχρι και σήμερα ( περίπου 10 μήνες ), ενώ δυσάρεστα ενημερώθηκε ότι μόνιμος γιατρός ορθοπεδικής ειδικότητας μετατέθηκε σε γειτονικό νοσοκομείο από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κανείς άλλος να τον αντικαταστήσει ούτε καν συμβεβλημένος γιατρός στην πόλη της Πρέβεζας με τον ΕΟΠΥΥ.

Από την σύσκεψη τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι ότι:

1) Η Π.Φ.Υ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί με το δυναμικό των ιατρών που διαθέτει στα πλαίσια των καθηκόντων της, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπίζονται στην Π.Φ.Υ. να μεταφέρονται και να συνωστίζονται στις ειδικότητες των εξωτερικών ιατρειών του Νοσοκομείου, περιορίζοντας έτσι τις παροχές υπηρεσίας των ιατρών ως Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας.

2) Είναι επιτακτική ανάγκη, από την στιγμή που λειτουργεί  τμήμα λήψεως Τεστ Παπανικολάου, η πρόσληψη ειδικού μαιευτήρα γυναικολόγου έτσι ώστε να ολοκληρώνεται η ενημέρωση και η καθοδήγηση των ασθενών με την λήψη των αποτελεσμάτων.

3) Να επανδρωθεί με ειδικότητες

4) Να επαναλειτουργήσουν τα εργαστήρια (π.χ. μικροβιολογικό κ.λ.π.).

 

Δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει αμέριστα την Μονάδα και θα κάνει σχετικές επερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό. Ο γραμματέας του Ι.Σ.Π. παρέδωσε έγγραφο – υπόμνημα με τις θέσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας του ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ με την παράκληση όπως μεταβιβαστούν στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και στον Υπουργό.

 

Από το Γραφείο Τύπου

του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

κ. Στέργιου Γιαννάκη

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23893 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.