Επίσκεψη ενημέρωσης & συνεργασίας του υπ. Δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου στην ακαδημία εμπορικού ναυτικού Α.Ε.Ν. Πρέβεζας συνοδεία υποψηφίων του συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!»

Στο πλαίσιο των δράσεων των Θεματικών Ομάδων Προγραμματικού Σχεδιασμού με την καμπάνια του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» «Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!» www.dimoskardiasmas.gr , ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων , πραγματοποίησε επίσκεψη ενημέρωσης και καταγραφής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος πλαισιωμένος από τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους Δ.Ε. Πρέβεζας, τον Εκπαιδευτικό Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και Ραδιοφωνικό Παραγωγό κ. Λεωνίδα Αργυρό, το Γενικό Χειρουργό του Γ.Ν.Π. Δρ Γιάννη Γεωργίου, τον Επιχειρηματία και αρμόδιο σε Πολιτιστικά Θέματα  κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα και την Έμπορο και Ταμία του Εμπορικού Συλλόγου κα Παρασκευή Μπίτσιου, μετέβησαν στην Α.Ε.Ν. Πρέβεζας και προέβησαν στην καταγραφή των θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ακαδημία. Ο στόχος της συναντήσεως στην Ακαδημία, – η οποία και  υπάγεται πλήρως στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – αφορούσε στο να βρεθούν τα  πεδία που μπορεί και έχει το δικαίωμα ο Δήμος να συμβάλλει, ως προς την ομαλή λειτουργία της Ακαδημίας, αλλά κυρίως προς στους σπουδαστές οι οποίοι περνούν τα δύο έτη των σπουδών τους στο Δήμο μας αποτελώντας ένα ποιοτικά ξεχωριστό και πάντα καλοδεχούμενο σύνολο για τους Δημότες και την τοπική κοινωνία.

Αναλυτικά, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος  μαζί με τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» και μέλη των Θεματικών Ομάδων Προγραμματικού Σχεδιασμού , «ΑΝΑΠΤΥΞΗ», «ΥΠΟΔΟΜΩΝ» και «ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» συναντήθηκαν εξίσου τόσο με τη Διοίκηση της Ακαδημίας όσο και την Διεύθυνση Σπουδών.

Τόσο στην πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείου του Διοικητού της Α.Ε.Ν. Αντιπλοίαρχου Λ.Σ. κ Παύλου Τιφτικίδη παρουσία και του πρώην Διοικητού Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνου Καρβέλη, όσο και στη δεύτερη συνάντηση που εξελίχθηκε στο γραφείο του Διευθυντού Σπουδών του Πρεβεζάνου  Πλοιάρχου  Α’ κ. Παντελή Κίκερη, η ατζέντα γέμισε από τα αρκετά προβλήματα και τις ανάγκες είτε της ίδιας της Ακαδημίας είτε των σπουδαστών ως προς την καθημερινότητά τους στο Δήμο μας που έχει την τιμή να τους φιλοξενεί κατά το διάστημα των σπουδών τους.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος και το τετραμελές κλιμάκιο των Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων, ενημερώθηκαν αλλά και κατέγραψαν τα ακόλουθα. Αρχικά υπάρχει κενό ενδιαφέροντος έως και σήμερα από το Δήμο, ο οποίος αν και χρησιμοποιεί τους θερινούς μήνες τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας  (για τη φιλοξενία πολιτιστικών και άλλων γκρουπ) δεν έχει τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία με την Α.Ε.Ν. που κοσμεί το Δήμο μας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ώστε να παράσχει έστω και τα ελάχιστα προς την Ακαδημία και ιδιαίτερα προς τους 450 σπουδαστές ( με κοινωνικό έργο όπως η αιμοδοσία) αλλά και στα 30 στελέχη και εκπαιδευτικούς λειτουργούς. Χαρακτηριστικά, άλυτα και διαχρονικά θέματα είναι τα σοβαρά προβλήματα ως προς τη μετάβαση των σπουδαστών με κάποια γραμμή η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες τους, η παντελής έλλειψη φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο και στη διαδρομή προς την Ακαδημία αλλά και η απουσία πεζοδρόμησης με επικινδυνότητα για την ασφάλεια σπουδαστών και προσωπικού.

Επίσης ο Δήμος δεν έχει αποτελέσει δυναμικό υποστηρικτή και στρατηγικό εταίρο της Ακαδημίας, ως προς την ενίσχυσή της ακόμα και με κάποια ενεργή συμμετοχή της προσπάθειας της ένταξης της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στην Α.Ε.Ν. Πρέβεζας η οποία και θα αποφέρει τεράστια οφέλη στο Δήμο και στην Τοπική Αγορά. Τέλος ένας εκπαιδευτικός και πολιτιστικός θησαυρός που αποτελεί η βιβλιοθήκη της Ακαδημίας και που θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο για την εύρυθμη λειτουργίας της παραμένει κλειστή αλλά και γενικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και χρήζουν συντήρησης και φροντίδας. Ένα θέμα που μπορεί να μην αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου διοικητικά αλλά σίγουρα τον αφορά η κατάσταση της ιστορικής και πολύ σπουδαίας σχολής που έχει την τιμή να λειτουργεί εντός των ορίων του.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος μαζί με τους Υποψήφιους Συμβούλους, αφού εξέφρασαν από κοινού ότι η Α.Ε.Ν. Πρέβεζας αποτελούν για αυτούς τη ναυαρχίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Δήμο φιλοξενώντας την αυριανή αφρόκρεμα της ελληνικής ναυτιλίας , εγγυήθηκαν  ότι με την εκλογή του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» από την πρώτη ημέρα και ασχέτως της μη αρμοδιότητας, θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο δράσης. Μια άμεση και συνεχή αμφίδρομη συνεργασία με προσφορά της Δημοτικής Αρχής, σε κάθε επίπεδο, όπως αρμόζει προς την ιστορική Ακαδημία και οφείλει η Πρέβεζα της ναυτικής παράδοσης να πράξει ως ελάχιστο καθήκον προς την Ακαδημία, τα στελέχη και κυρίως στους φιλοξενούμενους Σπουδαστές, οι οποίοι αύριο θα μιλούν ως στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού για το Δήμο Πρέβεζας στους πέντε ωκεανούς.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 1424 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.