Επιπλέον 19,1 εκατομμύρια ευρώ για το υφιστάμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον».

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνου Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Αλέξανδρου Χαρίτση, εξασφαλίστηκαν 19,1 εκ.. ευρώ για το υφιστάμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Πρόκειται για πρόσθετους πόρους, οι οποίοι   θα διατεθούν άμεσα για την ένταξη 2.500 περισσότερων νοικοκυριών στο εν λόγω πρόγραμμα.

Επισημαίνεται, ότι αφορά νοικοκυριά, τα οποία  αν και είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, δεν στάθηκε δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.) η σχετική απόφαση υπαγωγής – η οποία θα αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο http://www.etean.com.gr – και να ειδοποιηθούν οι δικαιούχοι για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων.
Η υπαγωγή θα γίνει ανά Περιφέρεια με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και την κατανομή των νοικοκυριών στις Περιφέρειες της χώρας. Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν για την υπογραφή των συμβάσεων αποκλειστικά έως την 15η Δεκεμβρίου 2016.
Σημαντική παράμετρος της τροποποίησης της Κ.Υ.Α. είναι ότι οι πόροι που διατίθενται  είναι αποκλειστικά εθνικοί, παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.