Έντονα παράπονα για το ξαφνικό κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ι Τι καταγγέλλει η Ιουλία Λύρου – Τι απαντά ο εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Β. Συγκούνας

Έντονα παράπονα από γονείς αλλά και τους κολυμβητικούς συλλόγους υπάρχουν μετά  το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου με τους καταγγέλλοντες να ρίχνουν ευθύνες στη δημοτική αρχή.

Στον Prisma 91,6 μίλησε η προπονήτρια του κολυμβητικού συλλόγου ´Ποσειδώνας´ Ιουλία Λύρου η οποία ανέφερε ότι ενώ τη Δευτέρα έγιναν κανονικά οι προπονήσεις την Τρίτη βρήκαν όχι απλά κλειστές τις εγκαταστάσεις αλλά να έχουν αδειάσει και την πισίνα χωρίς να τους έχει ενημερώσει κανείς. Παράλληλα επισήμανε ότι υπήρχε απόφαση Δημοτικού συμβουλίου για λειτουργία του κολυμβητηρίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου ενώ σε επαφή που είχαν με το Δήμαρχο τους είχε αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να μείνει ανοικτή η πισίνα μέχρι τέλος του μήνα.

Η κα Λύρου είχε αναφέρει  δημοσιεύσει την παρακάτω καταγγελία:

«Απροειδοποίητο κλείσιμο της πισίνας!

Εχτές Τρίτη ο Δημος σταμάτησε χωρίς καμμία ειδοποίηση την λειτουργία του κολυμβητηρίου!!!
Πολλά παιδιά ερχόμενα για το καθημερινό τους μάθημα βρέθηκαν σε μια άδεια πισίνα και όπως ήταν φυσικό η απογοήτευση ήταν μεγάλη! Κάτι που ίσως δεν ενδιαφέρει και πολύ κάποιους.
Σε μια χρονική στιγμή που είχαν μπει οι βάσεις με την βοήθεια και συνεργασία των προισταμένων Αθμιας και Βθμιας Εκπσης Πρέβεζας για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα του Υπουργείου για την διδασκαλία της κολύμβησης στα σχολεία.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τόσο αρνητική στάση απέναντι στο κολυμβητήριο στην πόλη μας!!! Τα <<προβλήματα>> μόνο στο κολυμβητήριο παρουσιάζονται και για τα οποία δεν βρίσκονται λύσεις!!!!!
Τελικά φαίνεται να υπερισχύει η άποψη των πολύ <λίγων> ενηλίκων που δεν θεωρούν απαραίτητη την κολύμβηση στην πόλη μας και όχι των παιδιών που βρίσκουν μέσα απο αυτή μια υγιή και ωφέλιμη διέξοδο.
Δυστυχώς δεν μπορούν να καταλάβουν το συναίσθημα ενός παιδιού όταν καταφέρνει να κολυμπάει μόνο του, την ικανοποίησή του, την ευχαρίστησή του απο την όλη δραστηριότητα και την αναγκαιότητα της εκμάθησης της κολύμβησης!!
Εμείς όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια όπως κάνουμε πάντα(ίσως προς απογοήτευση κάποιων)και ευτυχώς σε αυτό έχουμε στήριγμα τους γονείς που κι αυτοί θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους!!!!»

Ακούστε τι ανέφερε μιλώντας στον Prisma 91,6

Σε απάντησή των καταγγελιών ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού με αρμοδιότητα και τη λειτουργία του κολυμβητηρίου κ Βαγγέλης Συγκούνας προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα ανέφερε ότι το κλείσιμο δεν ήταν αιφνιδιαστικό, ήταν γνωστό όπως ανέφερε ότι το κολυμβητήριο λειτουργεί με υπάλληλο δίμηνης απασχόλησης η οποία έληγε στις 19 του μήνα.

Όπως σημείωσε ο υπάλληλος πήρε την άδεια που δικαιούται οπότε ο δήμος ήταν αναγκασμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου.  Σημείωσε ότι ούτως ή άλλως το κολυμβητήριο θα έκλεινε και σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και λόγω της λήξης της σύμβασης του υπαλλήλου ως τις 20 του μήνα οπότε απλά αναγκάστηκαν να κλείσουν 5 ημέρες νωρίτερα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις μελέτες για αντικατάσταση του αντλιοστασίου και των σωληνώσεων και τοποθέτηση ηλιακών πάνελ που υπάρχουν στο σχεδιασμό και σημείωσε ότι ευελπιστεί του χρόνου να έχουν προχωρήσει, ωστόσο σημείωσε ότι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού θα εξακολουθήσει να υπάρχει αν δεν αλλάξει ο τρόπος που η πολιτεία διαχειρίζεται τις ελλείψεις προσωπικού.

Ακούστε το απόσπασμα:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23851 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.