Εντυπωσίασε στο Athens Mini Maker Faire ο Αρτινός σπουδαστής Πληροφορικής Άγγελος Κ. Γκέτσης

Η πρώτη διοργάνωση του “Athens Mini Maker Faire” στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, μιας και αποτελεί την ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση για τους νέους, να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να εισέλθουν στον χώρο της τεχνολογίας

Στην πρώτη διοργάνωση του “Athens Mini Maker Faire”, για την Ελλάδα, πήρε μέρος ως βασικός εισηγητής, ο αρτινός σπουδαστής Πληροφορικής Άγγελος Γκέτσης, ο οποίος αρχικά παρουσίασε τη νέα versionτης συσκευής PEACE και ακολούθως έκανε αναφορά στην μέγιστη σημασία της συμμετοχής των μαθητών, σε διαγωνισμούς τεχνολογίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά, πως το μέλλον της πατρίδας μας, βρίσκεται στην καινοτομία.

Η πρώτη διοργάνωση του “Athens Mini Maker Faire” στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, μιας και αποτελεί την ανοιχτή πρόσκληση – πρόκληση για τους νέους, να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να εισέλθουν στον χώρο της τεχνολογίας, είτε με την άποψη της ανακάλυψης, είτε συνδέοντάς την, με τον άνθρωπο που έχει ανάγκη, που τέτοια είναι η ανακάλυψη που έκανε ο αρτινός σπουδαστής.

Με φόντο την προσφορά στον άνθρωπο, η συσκευή που αντικαθιστά το λευκό μπαστούνι του Άγγελου Γκέτση, προέτρεψε και τους πολλούς νέους που είχαν κατακλύσει τους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου, που φιλοξένησε την ελληνική “Maker Faire”, σημειώνοντας πως ο κάθε νέος σήμερα με τις πολλές επιρροές και πληροφορίες που έχει, μπορεί να δημιουργήσει, κάτι απλό, το οποίο στην βάση του, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον άνθρωπο.

Στο σημείο αυτό, μετέφερε και το μήνυμα της Google, την οποία ατύπως εκπροσωπούσε στην διοργάνωση, για συμμετοχή των νέων, στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που διοργανώνει, μιας και με την συμμετοχή και μόνο, έχουν πολλά να κερδίσουν και ν’ ανοίξουν δρόμοι προσφοράς, αλλά και αναγνώρισης.

Σ’ ότι αφορά την συσκευή PEACE, που δημιούργησε ο Άγγελος Γκέτσης, η νέα της version, είναι πολύ περισσότερο πλήρης, μιας και μπορεί να λαμβάνει μηνύματα εμποδίων, στο εύρος που βλέπει ο ανθρώπινο μάτι. Κάλεσε πολλούς απ’ τους παρισταμένους, να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές, οι οποίοι μετά την δοκιμή δήλωναν ενθουσιασμένοι για το αποτέλεσμα.

Στον διάλογο που ακολούθησε, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της διοργάνωσης, που πήραν τον λόγο, ζητούσαν να μάθουν απ’ το νεαρό σπουδαστή, πως έφτασε στην ιδέα, αλλά και την δημιουργία της συσκευής. Η απάντησή του, εντυπωσιακή: “Ένα βράδυ σκέφτηκα, την συσκευή και μου πήρε μια βδομάδα, να φτάσω στο αποτέλεσμα”. Ακολούθησε ειδική συζήτηση, σε σχέση με το τεχνολογικό μέρος της υπόθεσης, κυρίως από νεαρούς σπουδαστές, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν όλο και περισσότερα σε σχέση με την κατασκευή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Άγγελος Γκέτσης, άκουσε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών, αλλά και άλλων νεαρών, που έχουν προχωρήσει σε ανάλογες δημιουργίες, ενώ συζήτησε και το ενδεχόμενο δημιουργίας ομάδων νέων, οι οποίες θα προχωρήσουν σε ανάλογες κατασκευές.

Tου

ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ

 

Ο Αρτινός Άγγελος Κων. Γκέτσης προ διετίας βραβεύθηκε από τη GOOGLE σε διαγωνισμό που διενήργησε η ίδια, για την πρωτότυπη ιδέα του να κατασκευάσει γυαλιά για τους τυφλούς (με αισθητήρες αντικειμένων και αποστάσεων) και με τη φιλοδοξία του να ανατικαταστήσει κάποια στιγμή το μπαστούνι των τυφλών.

Είχα την τιμή τότε με την ιδιότητα του Γενικού Γραμαμματέα Παιδείας να τον συγχαρώ δημοσίως.

Σήμερα 2.10.2016, πριν λίγη ώρα, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά την παρουσίαση που έκανε ως εκπρόσωπος της GOOGLE στο ATHENS MINI MAKER FAIRE που διενεργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Εντυπωσιάστηκα με την ευρεσιτεχνία του, καθώς και τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσαρκασμό και το έξυπνο χιούμορ κατά την παρουσίασή του.

Ακόμη ένα παιδί από την Άρτα (και Φιλιππιάδα) που μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι!

ΠΗΓΗ: http://gnomiartas.grΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.