Ενστάσεις του Μιχάλη Διακομιχάλη σχετικά με τα διδακτορικά του τμήματος της Πρέβεζας – Θεωρεί ότι τον εξαιρούν για προσωπικούς και όχι επιστημονικούς λόγους

Τις ενστάσεις του και τους προβληματισμούς του σχετικά με την προκήρυξη  διδακτόρων του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες καθώς  αμφισβητεί την απόφαση για τους Επιβλέποντες εξέφρασε ο κ Διακομιχάλης. Όπως σημειώνει σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του θεωρεί ότι τον εξαιρούν για προσωπικούς λόγους και όχι για επιστημονικούς. Άλλωστε κρίθηκε πρόσφατα από 6 Πανεπιστημιακούς αλλά όχι από τους 2 του Τμήματος του, και εκλέχθηκε Καθηγητής.

Ο κ Διακομιχάλης σημειώνει ότι η “αγωνία για πανεπιστημιοποίηση διδασκόντων στο Τμήματους οδηγεί σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν το Τμήμα και το Ίδρυμα”, ενώ θέτει τις εξής ερωτήσεις: “Υπάρχει Επιβλέπων Διδακτορικού που δεν έχει καμία γνώση Αγγλικής γλώσσας;  Υπάρχει Επιβλέπων Διδακτορικούς που δεν έχει καμία γνώση και ικανότητα χρήσης Υπολογιστή; Σε ένα Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής η κατανομή των Διδακτορικών γίνεται σύμφωνα με το γνωστικό Αντικείμενο του Τμήματος ή σύμφωνα με το σκεπτικό της ικανοποίησης όλων των διδασκόντων, δηλαδή να πάρουν όλοι από έναν υποψήφιο Διδάκτορα; (πάντα εκτός του Διακομιχάλη). Υπάρχει κάποιο μέλος ΔΕΠ που να είχε διδάξει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα πριν την ίδρυση του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, που οι πάντες γνωρίζουν ότι είναι έργο του Μ. Διακομιχάλη; Έχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ Μεταπτυχιακό και απαιτούν από τους υποψήφιους Διδάκτορες να έχουν Μεταπτυχιακό για να γίνουν δεκτοί ως υποψήφιοι Διδάκτορες;”.

Ακόμη ο κ Διακομιχάλης θέτει μια σειρά από ερωτήματα σε σχέση με τη λειτουργία του τμήματος: “Από πότε η εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχει καθιερωθεί να είναι τετραήμερη; Είναι νόμιμο να μην υπάρχει κανένα μάθημα την Παρασκευή; Είναι δυνατόν οι φοιτητές να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε 2-3 μέρες και να φεύγουν από την Πρέβεζα όχι μόνο την Πέμπτη αλλά ακόμα και από την Τετάρτη κάθε εβδομάδας;”

Ο κ Διακομιχάλης μιλώντας στο Prevezatoday σημείωσε:

“Προκαλώ όλους του Επιβλέποντας Διδακτορικών να δείξουν και να αποδείξουν ότι:
1) Έχουν συγγράψει έστω και ένα Πανεπιστημιακό Σύγγραμμα που διδάσκεται σε Πανεπιστήμιο της χώρας. Εγώ έχω 4
2) Έναν που να έχει διατελέσει Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού! Ούτε ένας. Εγώ ήμουν στο Parthenope της Νάπολη.
3) Έναν που να του αποδίδονται ευχαριστίες για τη συμβολή του σε έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την συνεισφορά του. Τέτοια αναγνώριση έχει αποδοθεί σε μένα, και μάλιστα στο συγκεκριμένο σύγγραμμα-οδηγία από τα Ηνωμένα Έθνη- Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και Διεθνή Οργανισμό Εργασίας , ως του μοναδικού Έλληνα επιστήμονα.”

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23856 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.