Ενημερωτική συνάντηση για την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας

Με θέμα την πρόληψη της οζώδους δερματίτιδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση αγελαδοτρόφων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Συμμετείχαν στελέχη των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μέλη συνεταιρισμών, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων.

 

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους για την κατάσταση που διαμορφώνεται και την προτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να γίνει  εμβολιασμός ζώων και στην Ήπειρο.

 

Ο εμβολιασμός- όπως εξήγησε μετά το πέρας της συνάντησης-  θα γίνει για τρεις συνεχόμενες χρονιές για να σώσουμε το ζωικό κεφάλαιο στην περιοχή μας  (το οποίο υπολογίζεται τουλάχιστον σε 70.000 βοοειδή). Έγινε μια συζήτηση επί όλων των θεμάτων. Υπάρχει ένα θέμα με τις παγίδες, που πρέπει τα ζώα να μπαίνουν, ώστε να μπορούν να  γίνονται τα εμβόλια.   Θεωρώ πως αν συνεργαστούμε όλοι μαζί θα πάμε καλά».

 

Ως προς το κόστος ο Περιφερειάρχης είπε ότι το μέγιστο που θα πρέπει να καταβάλλει ο κάθε παραγωγός είναι δύο ευρώ ανά ζώο, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια σκοπεύει να διαθέσει ένα ποσό “σαν μαξιλάρι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε”.

 

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μια ακόμη σύσκεψη με τους Δημάρχους της Ηπείρου για το συντονισμό και των δικών τους ενεργειών απέναντι στην οζώδη δερματίτιδα. «Είχαμε καλέσει όλους τους Δημάρχους της Ηπείρου, μας ήρθαν λίγοι. Ίσως δεν κατάλαβαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Οι αγελαδοτρόφοι ήταν σχεδόν στο σύνολό τους».Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24023 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.