Έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη, με θέμα: «Αναδιάρθρωση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας – Αεροδρόμιο Ιωαννίνων» κατέθεσε ο κ. Σ. Γιαννάκης

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Προς

Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω το με ημερομηνία 5/10/2016 έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με θέμα: «Αναδιάρθρωση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας – Αεροδρόμιο Ιωαννίνων», το οποίο αναφέρεται στη διοικητική υποβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων από Διεύθυνση σε Τμήμα, μετατρεπόμενο έτσι σε Δημοτικό Αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας σχετικά με το ανωτέρω θέμα, το οποίο αν υλοποιηθεί θα αποτελεί δυσμενέστατη εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή, δεδομένου ότι το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ακόμη και τη Νότια Αλβανία και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών».

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

ΘΕΜΑ: Αναδιάρθρωση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας- Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Πληροφορούμεθα ότι με το Νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, υποβαθμίζεται διοικητικά το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων από Διεύθυνση σε τμήμα, μετατρεπόμενο έτσι σε δημοτικό!

Η υποβάθμισή του μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και πρέπει να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής κατηγοριοποίησή του, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις για την αναβάθμιση του, την οποία επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς που δικαιολογημένα το θεωρούν σημείο ανάπτυξης της Ηπείρου, καθώς εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδος και αυτή ακόμη τη Νότια Αλβανία.

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει διεθνές αεροδρόμιο και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία των «δημοτικών», που επιχειρείται με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο. Ζητάμε την παρέμβασή σας προκειμένου αποτραπεί μια δυσμενής εξέλιξη για την Ήπειρο.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24063 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.