Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής πραγματοποιήθηκε στον «Αποσπερίτη» (Φώτο-vid)

Πραγματοποιήθηκαν χθες  Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.30μμ στον Αποσπερίτη του Παντοκράτορα, τα Ποιητικά Αναλόγια Πρέβεζας «Κώστας Καρυωτάκης» σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σχέση ποίησης και μουσικής από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη και την ποίηση.

aposperitispoiisitragoudi (1)

Ο κόσμος στήριξε και με το παραπάνω την πρωτοβουλία των διοργανωτών που έχει ως στόχο να μην λησμονηθεί η Πρέβεζα, αφού είναι μια πόλη της ποίησης. Και είναι για πολλούς λόγους. Για την ιστορία της, για το πώς στιγματίστηκε το σώμα της από τον θάνατο του Ποιητή, για τον τρόπο με τον οποίο ο τόπος αναπνέει το παρελθόν του: από το Νεκρομαντείο έρχεται η αύρα των αρχαίων χορικών, από την Νικόπολη η σχέση με την Δύση, από τον Ζάλογγο ο ηρωισμός του νεότερου μύθου.

Η Πρέβεζα μπορεί να αποτελέσει μια μαγική πόλη της τέχνης σύμφωνα με τους διοργανωτές, αρκεί να ψηλαφίσουμε τον μουσικό βηματισμό της και να αφουγκραστούμε τις ανάσες της ιστορίας της.

Στην πρώτη αυτή βραδιά της ποιητικής ανίχνευσης ακούστηκαν σκέψεις για τη σχέση που είχε πάντοτε η ποίηση με τη μουσική, ιδιαίτερα  στην Ελλάδα, τραγούδια που βασίστηκαν στη μελοποίηση ποιημάτων ή στίχοι που έγιναν ποιήματα μέσα από το όχημα της μουσικής, ενώ έγιναν και αναγνώσεις ποιημάτων ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στη ζωή και στο έργο των ποιητών μας.

Συμμετείχαν: Σπύρος Μπρίκος, Άννα Αφεντουλίδου, Βασίλης Τζίμας, Κοσμάς Μαρκής, Άννα Μπαρκούζου.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση:


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής... από vasiliskourkoulas


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής… από vasiliskourkoulas


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής... από vasiliskourkoulas


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής... από vasiliskourkoulas


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής... από vasiliskourkoulas


Ένα ταξίδι ποίησης και μουσικής... από vasiliskourkoulas

 

aposperitispoiisitragoudi (2) aposperitispoiisitragoudi (3) aposperitispoiisitragoudi (4) aposperitispoiisitragoudi (5) aposperitispoiisitragoudi (6) aposperitispoiisitragoudi (8) aposperitispoiisitragoudi (9) aposperitispoiisitragoudi (10) aposperitispoiisitragoudi (11)Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.