Ένα όμορφο Σαββατόβραδο του Σεπτέμβρη στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης (φώτο) – Του Χρήστου Τσούτση

Ρεπορτάζ- Φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

Το Σάββατο 28/9 στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, η πολύ όμορφη μουσικοθεατρική παράσταση «Θέλω μια Χώρα» του Αντρέα Φλουράκη .

Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί και τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Πρέβεζας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λίλης Σακκά και το έργο πλαισιώθηκε με τις μουσικές της ορχήστρας του Ωδείου Φιλιππιάδας  «Αμφίων».  Επίσης την ερμηνεία στα πολύ όμορφα τραγούδια που επιλέχτηκαν να πλαισιώσουν την παράσταση  είχε ο ταλαντούχος μουσικός και ερμηνευτής Ντάνος Μινιάδης.

Σε ένα έργο λοιπόν που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «θεατρικό αναλόγιο» στην παρουσίαση του,  κυριάρχησε η αγωνία και η διαρκής αναζήτηση της ιδανικής χώρας…

Μιας καινούριας χώρας που θα αντικαταστήσει την «παλιά» που πεθαίνει.. Αυτή η διαρκής λοιπόν αναζήτηση, που έβαζε συνεχώς ερωτήματα για το πώς θα πρέπει να είναι και με τι κανόνες πρέπει να δομηθεί η νέα ιδανική χώρα από τους πρωταγωνιστές-ταξιδιώτες , εν τέλει φτάνει σε ένα αδιέξοδο…

Καθώς στο τέλος οι ίδιοι αναπολούν την παλιά χώρα που τόσο σίγουρα εγκατέλειψαν… συμπεραίνοντας  ότι μπορεί να είχε προβλήματα και αντιφάσεις όμως δεν της άξιζε αυτό  το τέλος.

Η χώρα που βρήκαν ως νέο προορισμό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση αυτό που ήθελαν και αναζητούσαν όταν ξεκινούσαν …

Το έργο το οποίο για πολλούς θεατές έμοιαζε να κουράζει σε σημεία του, από την συνεχή επαναφορά και επανάληψη ερωτημάτων για το πώς πρέπει να «είναι μια ιδανική χώρα» ( ίσως εδώ να φανερώθηκε στους θεατές ότι κάτι τέτοιο  δεν μπορεί να συμβεί ποτέ…), ήταν τόσο καλά σκηνοθετημένο από την κα. Σακκά που αυτές οι επαναλήψεις ξεπερνιόνταν από την συνεχή κίνηση των πρωταγωνιστών στην σκηνή. Ρόλο θετικά συμπληρωματικό σε αυτή την κατεύθυνση έπαιξε και η υπέροχη ορχήστρα από την Φιλιππιάδα αλλά και η φωνή του Μινιάδη, οι οποίοι μας ταξίδεψαν σε τραγούδια νέων( Μπαλάφας, Ιωαννίδης κ.α) αλλά και παλιών δημιουργών ( Χατζηδάκης , κ.α) με μόνιμη αφετηρία το «ταξίδι».

Αξίζει λοιπόν να πούμε ένα μπράβο στους συντελεστές για το  τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσμα άλλωστε που χειροκρότησε και το κοινό που βρέθηκε το Σάββατο στη Νικόπολη.

Βέβαια το θεατρικό εργαστήριο Πρέβεζας μας έχει συνηθίσει σε πολύ ωραίες δουλειές, όμως πρέπει να δοθούν εξίσου συγχαρητήρια και στην   Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την οργάνωση τέτοιων δράσεων που αναδεικνύουν τους ιστορικούς χώρους, με δωρεάν είσοδο μάλιστα για το κοινό.

Επίσης είναι ευχάριστο είναι το γεγονός ότι  συνεχίζονται να γίνονται πολιτιστικές δράσεις και τους μήνες του Φθινοπώρου στην πόλη μας σε ανοιχτούς χώρους.

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.