Ένα μοναδικό θέαμα στη Λίμνη των Ιωαννίνων αυτό το Σαββατοκύριακο με το πρώτο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας

Μοναδικές εικόνες στη λίμνη των Ιωαννίνων, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου 100 και πλέον ιστιοπλοϊκά σκάφη θα πλέουν στα νερά της.

Για πρώτη φορά η Παμβώτιδα φιλοξενεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας  με τη συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.), του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών υποστηρίζει ένθερμα τη διοργάνωση, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί μια ακόμη δράση προβολής της πόλης μας, ανάδειξη της Παμβώτιδας και ενδυνάμωσης της σχέσης των κατοίκων με τη λίμνη.

Κάλεσμα στους Γιαννιώτες να παρακολουθήσουν τις ιστιοδρομίες, απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη τύπου εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών, Κώστας Γκόγκος και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Βασίλης Καλούδης και εκ μέρους του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του, Φρίξος Τριάντης και ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Καλπακίδης.

«Η λίμνη είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης μας και ο Δήμος είναι συμπαραστάτης σε κάθε δράση που αναδεικνύει τη λίμνη μας, όπως είναι οι αθλητικές δραστηριότητες», τόνισε ο κ. Γκόγκος.

Ο κ. Καλούδης πρόσθεσε ότι «ο Δήμος συνεργαζόμενος με όλα τα σωματεία, είναι αρωγός σε αθλητικές δράσεις που προβάλουν την πόλη μας».

Από την πλευρά του ο κ. Τριάντης μίλησε για «ένα μοναδικό θέαμα που δεν έχουμε ξαναδεί στη λίμνη μας, για ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός», ενώ ο κ. Καλπακίδης πρόσθεσε πως έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια ζωής ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων, αναλαμβάνει μια μεγάλη διοργάνωση και η εμπιστοσύνη που του δείχνει η ομοσπονδία γι’ αυτή τη διοργάνωση, «αναδεικνύει και τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο όμιλος».

Πρόσθεσε μάλιστα πως στην Ελλάδα είμαστε εξοικειωμένοι με ιστιοπλοΐα στη θάλασσα, αλλά όχι σε λίμνες – όπως συμβαίνει στο εξωτερικό-  και αυτή η διοργάνωση επιδιώκει να δείξει πως η Παμβώτιδα προσφέρεται γι’ αυτή τη δραστηριότητα.

 

Υπερθέαμα το Σαββατοκύριακο

Πάνω από 100 σκάφη αναμένεται να λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό  υπερθέαμα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist για παιδιά και Laser 4.7 για εφήβους, το οποίο διοργανώνει στη Λίμνη μας ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ι.), σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών – ειδικότερα την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών (ΚΕΠΠΝΑΔΙ).

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στο Πρωτάθλημα αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 100 μικροί αθλητές και αθλήτριες από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της ευρείας ιστιοπλοϊκής περιφέρειας Βορείου Ελλάδας και Θεσσαλονίκης η οποία περιλαμβάνει και την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα.

Οι ιστιοδρομίες θα είναι άνετα ορατές από τους παραλίμνιους δρόμους και πλατείες. Θα ξεκινήσουν στη Λίμνη Ιωαννίνων το Σάββατο 26 στις 12.00 (καιρού επιτρέποντος!) και η τελευταία ιστιοδρομία προβλέπεται να διεξαχθεί την Κυριακή 27 το αργότερο στις 17.00.

Αμέσως μετά θα γίνει η απονομή των επάθλων στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο. Ιωαννίνων στο Ε.Α.Ν.Κ.Ι. (Λεμβοστάσιο 11).

 

 

 

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23665 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.