Ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας- Τρόποι και διέξοδοι διαχείρισης και αντιμετώπισης της κρίσης μέσα από τα μάτια των παιδιών ( φώτο- video)

Ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα “Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά…”
παρουσίασαν σήμερα Σάββατο,28 Μαΐου και ώρα 7.30μ.μ. στο κατάμεστο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, στα πλαίσια πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Σχολείου για την περίοδο 2015-2016.

Μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε, στην ανασφάλεια, στο άγχος, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και την αγωνία για το μέλλον, άσχημα συναισθήματα φωλιάζουν στις ψυχές των παιδιών. Μπορεί όλοι να θεωρούμε ότι τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν αλλά όπως ήταν και το θέμα της παράστασης … “Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, αφού αυτά τα ξέρουν όλα”.

Οι μικροί πρωταγωνιστές τραγούδησαν, αναρωτήθηκαν, εξέφρασαν όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς τους για το τι είναι αυτή η κρίση που μας ταλανίζει όλους και μάλιστα την αποτύπωσαν και στο χαρτί μέσα από τις άκρως ενδιαφέρουσες ζωγραφιές, εισπράττοντας ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Μας έκαναν να προβληματιστούμε, να μπούμε στις παιδικές ψυχούλες τους και να ενώσουμε το ανάστημα μας μέσα από βίντεο και τραγούδια που ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, μηνύματα που σε κάνουν να αγαπήσεις την Ελλάδα, να φωνάξεις δε σε φοβάμαι. Τρόποι, δρόμοι και διέξοδοι διαχείρισης και αντιμετώπισης της κρίσης, για να ξανανθίσουν τα χαμόγελα στα χείλη των παιδιών μέσα από τα δική τους οπτική γωνία.

Μια σπουδαία δουλειά από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πιο επίκαιρο θέμα, αυτό της κρίσης, που μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο και όλοι μαζί πορευτήκανε για να νιώσουν ασφάλεια τα παιδιά, να μην φωλιάζουν οι προβληματισμοί στις παιδικές ψυχούλες τους, να μην λιγοστεύουν τα παιδικά τους χαμόγελα και να κλονίζεται η ψυχοσωματική τους υγεία.

Κείμενο- Σενάριο θεατρικών δρώμενων- Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια- Ενδυματολογική επιμέλεια- Χοροί: ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ

Υπεύθυνος χορωδίας – Πιάνο – Τραγούδι : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ

Χορογραφίες: ΡΕΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ

Τεχνική Υποστήριξη: ΕΥΘΑΛΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Εικονοληψία- Επεξεργασία  video – Μοντάζ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΟΛΜΑΣ

Βιολί: ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Διδασκαλία νοηματικής: ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΑΡΕΤΗ

Σκίτσα- Ζωγραφιές : Από τους μαθητές του Σχολείου

Υπεύθυνοι Καθηγητές: ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ- ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΘΑΛΙΑ- ΡΟΥΣΣΟΥ

oasikaitiftaimeemeispreveza (35)

oasikaitiftaimeemeispreveza (1) oasikaitiftaimeemeispreveza (2) oasikaitiftaimeemeispreveza (3) oasikaitiftaimeemeispreveza (4) oasikaitiftaimeemeispreveza (5) oasikaitiftaimeemeispreveza (6) oasikaitiftaimeemeispreveza (7) oasikaitiftaimeemeispreveza (8) oasikaitiftaimeemeispreveza (9) oasikaitiftaimeemeispreveza (10) oasikaitiftaimeemeispreveza (11) oasikaitiftaimeemeispreveza (12) oasikaitiftaimeemeispreveza (13) oasikaitiftaimeemeispreveza (14) oasikaitiftaimeemeispreveza (15) oasikaitiftaimeemeispreveza (16) oasikaitiftaimeemeispreveza (17) oasikaitiftaimeemeispreveza (18) oasikaitiftaimeemeispreveza (19) oasikaitiftaimeemeispreveza (20) oasikaitiftaimeemeispreveza (21) oasikaitiftaimeemeispreveza (22) oasikaitiftaimeemeispreveza (23) oasikaitiftaimeemeispreveza (24) oasikaitiftaimeemeispreveza (25) oasikaitiftaimeemeispreveza (26) oasikaitiftaimeemeispreveza (27) oasikaitiftaimeemeispreveza (28) oasikaitiftaimeemeispreveza (29) oasikaitiftaimeemeispreveza (30) oasikaitiftaimeemeispreveza (31) oasikaitiftaimeemeispreveza (32) oasikaitiftaimeemeispreveza (33) oasikaitiftaimeemeispreveza (34)

 

Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.