Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας :Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Συλλόγου για το Συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη

Την Τρίτη 13 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ! 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 7μμ στη Θεοφάνειο!

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων! 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,

  Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που διαμορφωθήκαν από την νέα οικονομική ύφεση, θεωρούμε επιβεβλημένη την αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου μας. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό στη ΔΕΘ, νέα πακέτα δισεκατομμυρίων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, κουβέντα όμως δεν είπε για τα οξυμένα προβλήματα των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων.

  Έχουμε την παράταση των ίδιων γνωστών, ανεπαρκών μέτρων που ουσιαστικά μεταθέτουν για ένα διάστημα τις υποχρεώσεις των α/α. Ωστόσο, οι νόμοι που τσακίζουν το ήδη μειωμένο εισόδημά μας συνεχίζουν να ισχύουν. Η φορολόγηση από το 1ο ευρώ και τα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ, καθώς και οι έμμεσοι φόροι στο πετρέλαιο, στα τρόφιμα και αλλού. 

  Τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, στις τράπεζες, στους προμηθευτές, στους παρόχους ενέργειας διογκώνονται, γίνονται δυσβάσταχτα. Αποδεικνύεται ότι η συμπάθεια και η ευαισθησία της κυβέρνησης, είναι λόγια του αέρα μπροστά στην δήθεν “αντοχή της οικονομίας” δεν αλλάζουν τις βασικές προτεραιότητές της για  θωράκιση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, όπως επιβεβαιώνει και το “νέο μνημόνιο” Πισσαρίδη.

  Το ίδιο συμβαίνει και με το νέο πτωχευτικό κώδικα. Η δήθεν «δεύτερη ευκαιρία» δεν αποτελεί τίποτα άλλο από την απαλλοτρίωση της ατομικής περιουσίας και τμήματος του εισοδήματος του οφειλέτη προς όφελος της «εξυγίανσης» των τραπεζών και της κάλυψης των δημοσιονομικών στόχων. Νέο μπαράζ κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ετοιμάζεται από τις τράπεζες, το ΚΕΑΟ. 

  Επιπλέον, τίποτα ουσιαστικό δεν βλέπουμε για το ζήτημα προστασίας της υγείας του λαού. Η αδυναμία προστασίας μας, των οικογενειών μας, από ένα σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο, χωρίς υποδομές, με περιορισμένο έμψυχο δυναμικό και ανεπαρκείς πόρους, δεν μπορεί να κρυφτεί. Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο της πόλης μας καθώς και στα Κέντρα Υγείας του νομού μας.  Η ατομική ευθύνη δεν θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος, πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση ξεχείλωσε κάθε πρωτόκολλο για να σώσει τα κέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοξενοδόχοι.

  Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας που εξελίσσεται, δικαιώνεται η πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις περικοπές, την υποβάθμιση και την επιταχυνόμενη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. 

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

 

  Πλέον έχουμε πλούσια εμπειρία. Σε κάθε οικονομική κρίση τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν το μάρμαρο, ενώ οι μονοπωλιακοί όμιλοι απολαμβάνουν  μέτρα στήριξης και προκλητικά προνόμια. Η νέα ύφεση και οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται απαιτούν εγρήγορση και αγωνιστική διεκδίκηση. Οι μαζικές κινητοποιήσεις  των μαθητών μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καθώς και η μεγαλειώδης κινητοποίηση των σωματείων και των μαζικών φορέων την ημέρα της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής δείχνουν τον δρόμο.  Να χτίσουμε με την πάλη μας αγωνιστικό, μαζικό ανάχωμα, για να μπορέσουμε να αντέξουμε τη επίθεση αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων βασικών αναγκών μας, για αξιοπρεπές εισόδημα, δωρεάν υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς συντάξεις, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Για όλα αυτά που εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα, αλλά γίνονται άπιαστα αν δεν τα παλέψουμε όλοι μαζί. Με μαζικά σωματεία, ισχυρό κίνημα, σε κοινή πάλη με τους μισθωτούς εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές αγρότες, μπορούμε να τα καταφέρουμε

  Το κουστούμι του «αξιόπιστου συνομιλητή» κάθε κυβέρνησης, που λανσάρουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ δεν μας ταιριάζει. Αυτή η τακτική, έσπειρε τον εφησυχασμό και την ηττοπάθεια μόνο ζημιά προκάλεσε στα συμφέροντα μας, είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.
 • Κατάργηση χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
 • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που τη συνόδευσαν. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους
 • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή
 • Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση 13ης 14ης σύνταξης. Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος Βρουτση – Αχτσιόγλου.
 • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους α/α και τα λαϊκά στρώματα.
 • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α
 •  Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση 
 • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

 

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημοσιά κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του νομού μας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας
 • Άμεσα μέτρα προστασίας σε όλα τα σχολεία για την προστασία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Αραίωση των μαθητών σε κατάλληλες αίθουσες, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθαριστριών με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. 
 • Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης, όπως και όλα τα αναγκαία τεστ χωρίς καθυστερήσεις. Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια

 

Αρκετά πληρώσαμε. Αρκετά ματώσαμε. Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων. Τη νέα κρίση να πληρώσουν το μεγάλο κεφαλαίο και τα μονοπώλια!Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3088 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.