Ελ. Βόζεμπεργκ από την Πρέβεζα: Η εκλογική πελατεία (της κυβέρνησης) είναι και οι Ρουβίκωνες και οι μπαχαλάκηδες- Η ΝΔ τείνει να αγκαλιάσει μεγάλο εύρος της κοινωνίας από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά

Την Πρέβεζα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η  νομικός και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ, πλαισιωμένη από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Τζίμα, το βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη και τα στελέχη του κόμματος Gianluca Ματσίρα, Πάνο Γκανάλα και Γιώργο Κολοβάτσιο.

Η κα Βόζεμπεργκ αρχικά αναφέρθηκε σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών και τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. εξηγώντας: Μας κατηγορεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΕΛΚ δεν είναι μαζί μας στη Συμφωνία των Πρεσπών και αντιδρά. Δεν είναι αληθές αυτό. Εξηγήσαμε στους συναδέλφους μας στο ΕΛΚ γιατί αντιδρούμε στη Συμφωνία και γιατί καμία Κυβέρνηση με έξι Πρωθυπουργούς από τη μεταπολίτευση δεν συμφώνησε με τα Σκόπια μια τέτοια Συμφωνία αντιδρώντας για τη Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα παρά το γεγονός ότι όλοι θέλαμε  να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και συμφώνησαν με τον Κ. Μητσοτάκη που είπε ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ορθώσω προσκόμματα στα 35 πρωτόκολλα που θα ανοίξουν για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., ότι υπάρχουν δηλαδή  ζητήματα που θίγουν τα συμφέροντα της Χώρα μας”.

Παράλληλα ασκώντας κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε ότι “η Κυβέρνηση Τσίπρα-ΑΝΕΛ  έχει παρακρατήσει 650 εκ. ευρώ για να προβεί σε επιδοματική πολιτική ενόψει των εκλογών, επικοινωνιακού χαρακτήρα, τα οποία αθροίστηκαν με περικοπές επιδομάτων τριτέκνων, πολυτέκνων, με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και με οφειλές που έχει σήμερα το Δημόσιο προς τους ιδιώτες της τάξεων του 1,2 δις, ενώ οι ιδιώτες οφείλουν στην Εφορία 103 δις. Το πρόγραμμα τη  ΝΔ δίνει πραγματικά μια προοπτική. Εγώ δεν θα σας μιλήσω για θαύματα , αυτά δεν γίνονται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα μπορούσε στα πλαίσια της επενδυτικής πολιτικής,πάντοτε με σταδιακή περικοπή των φόρων ιδιωτών και επιχειρήσεων για να υπάρξει ένα ελκυστικό περιβάλλον. Οι υπολογισμοί που έχουν κάνει από το οικονομικό επιτελείο είναι ότι μετά από μια τριετία θα μπορούν να υπάρχουν 600 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να λύνουμε ένα πρόβλημα στην αναπτυξιακή υποδομή της χώρας. Μας πληγώνει το γεγονός ότι μισό εκατομμύριο παιδιά μας έχουν φύγει τα τελευταία 10 χρόνια στο εξωτερικό. Μας πληγώνει το γεγονός ότι πλέον υπερτερούν οι απασχολήσεις της μερικής εργασίας με 317 ευρώ!”Όπως δε τόνισε ότι “Το μήνυμά μας είναι ότι δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες”

Η κα Βόζεμπεργκ απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το γεγονός πως στη ΝΔ υπάρχουν κεντρικά στελέχη με ακραία ρητορική -όπως ο κ Γεωργάδης και ο κ Βορίδης, που μπορεί να απομακρύνουν το κόμμα από την ιδεολογική του αφετηρία απάντησε: “Η ΝΔ τείνει να αγκαλιάσει μεγάλο εύρος της κοινωνίας από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά. Το κέντρο περιλαμβάνεται όπως προσδιορίζεται αυτό διότι οι ταμπέλες όπως ξέρετε έχουν θέση. Εμείς δεν δεχόμαστε ας πούμε ότι είμαστε συντηρητικοί, γιατί έτσι μας λένε, εκτός αν η συντήρηση είναι να παραμένεις πιστός σε έναν αξιακό κώδικα. Αυτό το δεχόμαστε. Αλλά τι θα πει συντήρηση; είναι προοδευτισμός αυτό που ασκεί ο κ. Τσίπρας; θα σας πω λοιπόν πως σίγουρα υπάρχουν διαφορετικές εκφάνσεις του λόγου- ο Άδωνις και ο Βορίδης μπορεί να μιλάνε λίγο πιο έντονα- εγώ μπορεί να θεωρούμαι μετριοπαθής. Αυτό δεν βάζει την ταμπέλα του δεξιού και του ακροδεξιού. Ακροδεξιούς στη ΝΔ δεν έχουμε. Έχουμε δεξιούς, πιο κεντρώους, λίγο πιο σοσιαλίζοντες μπορώ να πω, δεν είναι κακό. Αρκεί να ασπάζονται και να ενστερνίζονται μια αξιακή γραμμή που χαράζεται από τον Πρόεδρο και κατεβαίνει στη Βουλή από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Αυτή είναι η ιεραρχία και εμείς όλοι μεταφέρουμε το λόγο της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κόμμα έχει δεχθεί κι άλλους δεν είναι κακό. Όταν ανοίγεσαι στην κοινωνία αρκεί να μην υπάρχουν αποκλίσεις στον προγραμματικό λόγο και στον αξιακό λόγο. Εκεί κι εγώ θα είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε αποκλίνει από την πολιτική που χαράσσει η ηγεσία και η παράταξη συλλογικά. Δεν είναι όμως αυτό, είναι διαφορετικές φωνές που συντίθεται και κάνουν ένα σύνολο.”

Σε ερώτηση δε σχετικά με το θέμα της ασφάλειας η ευρωβουλευτής ανέφερε: “Προσωπικά πίστευα πως μετά την αποκάλυψη των δηλώσεών της (κας Λοίζου) θα ‘πρεπε ίσως ο κ. Πρωθυπουργός να κάνει άλλες σκέψεις. Ο νέος νόμος είναι καταστροφικός. Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί, και εάν ψηφιστεί αυτές οι πρόνοιες στην αναμόρφωση του ποινικού κώδικα – που είναι και το αντικείμενό μου επαγγελματικά – είναι απίστευτο να εφαρμοστούν. Φανταστείτε ότι είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ειδικά στην ανθρωποκτονία από πρόθεση έχουμε πλαίσιο ποινής, 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι ισόβια! Ενώ σε όλα τα Κράτη μέλη και στα πιο προηγμένα και τα πιο προοδευτικά η ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ισόβια κάθειρξη και τίποτα άλλο και μάλιστα ισόβια που εκτίεται, όχι 20 χρόνια όπως σε εμάς. Μάλιστα στην Κύπρο υπάρχει ισόβια δια βίου, κάποιος πεθαίνει στη φυλακή που έχει καταδικαστεί.(…) Στο θέμα της κουκούλας και κατοχής εκκριτικών υλών, ο νόμος θα ‘πρεπε να είναι αυστηρότερος. Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του έχουν εκλογική πελατεία την οποία τώρα χαϊδεύουν τώρα ενόψει των εκλογών. Και η εκλογική τους πελατεία είναι και οι Ρουβίκωνες  και όλοι αυτοί  που προκαλούν, γνωστοί ως μπαχαλάκηδες. Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαν στη Βουλή και έφυγαν με ταξί. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώην Υπουργός κ. Τόσκας έλεγε ‘εμείς με τις συλλογικότητες συνομιλούμε’. Εάν κάποιον τον κάνεις συνομιλητή σου τότε δέχεσαι και τις θέσεις του ή τουλάχιστον δέχεσαι να τις συζητήσεις.  η πρώτη δέσμευση του Μητσοτάκη είναι η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει έξω 2500 περίπου κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, ένας των οποίων δολοφόνησε το συνάδελφό μας τον Ζαφειρόπουλο που εγώ παρίσταμαι και στη δίκη για λόγους ηθικής υποχρέωσης. Είναι αδιανόητο για την Ευρώπη και το κατακρίνουν, το γεγονός ότι υπάρχει ένα στυγνός τρομοκράτης που λέγεται Δημ. Κουφοντίνας και έχει πάρει μέχρι στιγμής 6 άδειες εξόδου”

Αμέσως μετά η κα Βόζεμπεργκ επισκέφτηκε το Εμπορικό Επιμελητήριο Πρέβεζας, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Πάργας και θα είναι κεντρική ομιλήτρια σε ανοιχτή εκδήλωση της Δημ.τ.ο. ΝΔ Πάργας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Καναλλακίου , με θέμα « Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις »

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.