Έκθεση και παρουσίαση του Λευκώματος 100 χρόνια ΚΚΕ από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ


Ολοκληρώθηκε η τριήμερη έκθεση και η παρουσίαση του Λευκώματος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ την Κυρικαή 16 Δεκέμβρη στην αίθουσα της “ΘΕΟΦΑΝΕΙΟΥ”. Μια έκθεση που ταξίδεψε όσους βρέθηκαν εκεί στην 100χρονη πορεία του εργατικού-λαικού κινήματος με την καθοδήγηση του κόμματος της εργατικής τάξης. Μία εκατόχρονη πορεία με καμπές και κορυφώσεις αλλά πάντα μπροστά στις ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας.

    Στην παρουσίαση του Λευκώματος ο σ. Φάνης Παρρής μέλος της ιδεολογικής επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκίνησε την ανάλυση με τα πρώιμα στάδια των εργατικών αγώνων και προσπαθειών της εργατικής τάξης να βρει το βηματισμό της καθώς και των παράγοντα εκείνο που θα την καθοδηγούσε να εκπληρώσει την αποστολή της την εγκαθίδυση του Σοσιαλισμού Κομμουνισμού. Αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΣΕΚΕ (μετέπειτα ΚΚΕ), στις δύσκολες εποχές του μεσοπολέμου, στην ηρωική δεκαετία του ’40 με ΕΛΑΣ,ΟΠΛΑ ΔΣΕ, στην παρανομία, στην “μεταπολίτευση”, στο ιστορικό πισωγύρισμα του κομμουνιστικού κινήματος και ολοκλήρωσε με την αισιοδοξία του σήμερα όπου το ΚΚΕ με την εμπειρία 100 χρόνων αγώνων και θυσίας πρωτοστατεί στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά του καπιταλισμόυ.

Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2059 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.