Έκθεση φωτογραφίας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και την Ε.Φ.Ε. Πρέβεζας με θέμα «Τοπία της Νικόπολης»

 

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό «την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

To 2016, η  Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου, είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, συμμετέχοντας και τη φετινή χρονιά στις Δράσεις για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης επέλεξε να διοργανώσει, σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Πρέβεζας – η οποία από το 2008 συμβάλει ουσιαστικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς- έκθεση φωτογραφίας με ειδικότερο θέμα: «Τοπία της Νικόπολης». Έχοντας σαν στόχο την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση του κοινού με το μουσείο, οι φωτογραφίες της έκθεσης προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι φωτογράφησαν τοπία και μνημεία  της Νικόπολης.

Η φιλοξενούμενη έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 19:00 στους αίθριους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης και θα διαρκέσει για ένα μήνα. Στις 19:45 οι επισκέπτες του μουσείου θα απολαύσουν τους μαθητές  του Μουσικού  Σχολείου της Πρέβεζας σε μια μουσική παράσταση στον αύλειο χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή με τις αρχαιολόγους κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Γεωργία Πεταρούδα.

Η Είσοδος στο Μουσείο την ημέρα Εορτασμού της επετείου της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων –Δευτέρα 18 Μαΐου 2016- θα είναι ελεύθερη για όλους.

 

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Ανθή Αγγέλη – αρχαιολόγος

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Πρέβεζας, Κατερίνα Κορωναίου

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23892 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Trackback / Pingback

  1. Πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τοπία της Νικόπολης» – Prisma Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.