Έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής, με θέματα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Πίστη από την ομάδα Ορίζοντες- Ο Βαγγέλης Τσώλης και ο Κώστας Πιέτας στον Prisma


Η ομάδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ διοργανώνει έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής και γλυπτικής, με θέματα εμπνευσμένα από την Χριστιανική Πίστη, με τίτλο ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ.
Ένα ταξίδι στις εικόνες που συλλαμβάνει ο νους και ο καλλιτέχνης αποτυπώνει στον καμβά, ή δημιουργεί ως γλυπτό, ή αγιογραφεί στο ξύλο, αλλά και ένα ταξίδι στον κόσμο της βυζαντινής αγιογραφίας και τους συμβολισμούς που από τα βάθη των αιώνων φτάνουν ως τις μέρες μας.
Στην έκθεση θα προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τους συμβολισμούς αυτούς, και να γνωρίσουμε σε βάθος εικόνες που βλέπουμε από παιδιά. Καθημερινά λοιπόν θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις εικόνες της έκθεσης.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης.

Εγκαίνια Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 18:00
Στα εγκαίνια συμμετέχει ο χορός ψαλτών της Ι.Μ.Ν.Π. Chorus Nikopolitanus

και θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, από τις εκπαιδεύτριες ιστορίας της τέχνης Άννα Πήλιου και Ευρυνόμη Ζάβρα.

Διάρκεια έκθεσης 8 – 14 Δεκεμβρίου

Στην έκθεση συμμετέχουν

Από την ομάδα ΟΡΖΟΝΤΕΣ:  Ιουλία Κλαβανίδη,  Κώστας Πιέτας, Ηρακλής Διαμάντης και Βαγγέλης Τσώλης

Προσκεκλημένοι της ομάδας : Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Σοφία Αθάνατου, Ντόρα Μεσσήνη και Δημήτρης Γιαννικόπουλος

Καλεσμένοι στο στούντιο του Prisma 91,6 και την εκπομπή του Πολύκαρπου Χαλκίδη ήταν τα μέλη της ομάδας “Ορίζοντες” Κώστας Πιέτας και Βαγγέλης Τσώλης και μίλησαν τόσο για την εκδήλωση όσο και για τους στόχουε της ομάδας.

Ακούστε το απόσπασμα:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23895 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.