Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τις Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ψυχαργώς»

Την Δευτέρα 30/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Πρέβεζας πρώην ΟΑΣΗ η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Ψυχαργώς” του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας στα πλαίσια της Αγωγής της κοινότητας και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος καθώς και η αρχαιολόγος Δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού κα. Ανθή Κωσταντάκη. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η ψυχολόγος-υπεύθυνη των δομών κα. Μπόρου.

Αρχικά παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο ”Θα πάντα εκεί.. Πεθαίνω σαν χώρα”..και στην συνέχεια ο Δημήτρης Υφαντής μας ταξίδεψε σε μουσικές διαδρομές της Ηπείρου, της Κρήτης με παραδοσιακά τραγούδια, μαντινάδες και μοιρολόγια να δένουν υπέροχα στην σκηνή αλλά και με μουσικές των Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.

Οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του προγράμματος ”Ψυχαργώς” αφήνουν ένα αποτύπωμα προσφοράς αλλά και συνάμα αναζωογόνησης στην πόλη της Πρέβεζας. Μας θυμίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια για κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία των ψυχικά νοσούντων. Και αξίζει και οι φορείς αλλά και η πόλη της Πρέβεζας να συνεχίσουν να τιμούν και να στέκονται πραγματικά ”αρωγοί” αυτών των προσπαθειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεατρική παράσταση η οποία παρουσιάστηκε στην ΟΑΣΗ, αυτή τη φορά σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη, είχε παιχτεί για πρώτη φορά από την ομάδα 18 ΑΝΩ πριν 30 χρόνια και ο ηθοποιός Χρήστος Ζαπουντζής είχε παίξει και τότε ως μέλος της θεατρικής ομάδας του προγράμματος. Μαζί του στην σκηνή βρέθηκε και η Μπέττυ Βακαλίδου. Τα κείμενα του έργου είναι του Δημήτρη Δημτριάδη.

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Χρήστος Τσούτσης

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.