Εκδήλωση αναζήτησης για τον Κώστα Καρυωτάκη στην Πρέβεζα από την Υπερρελεαστική Ομάδα Θεσσαλονίκης

Μια διαφορετική προσέγγιση του έργου αλλά και της προσωπικότητας του Κώστα Καρυωτάκη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Πρέβεζας με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε στην πόλη μας η Υπερρεαλιστική Ομάδα Θεσσαλονίκης με συνδιοργανωτή το Δήμο της Πρέβεζας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο και βασικός πυρήνας της αποτέλεσε η διάλεξη που πραγματοποίησε το μέλος της ομάδας Θεόδωρος Γούτας και είχε ως τίτλο της : “Ο πεσιμισμός είναι ανθρωπισμός: Ο ρόλος του Κώστα Καρυωτάκη”. Τη βραδιά άνοιξε ο επικεφαλής της Υπερρεαλιστικής Ομάδας Θεσσαλονίκης Αντώνης Χαριστός εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς το Δήμο για τη φιλοξενία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο “αγκάλιασε” την εκδήλωση.

Ο κ Χαριστός έδωσε το “στίγμα” της δραστήριας Ομάδας λογοτεχνών-ποιητών που ασχολούνται με τους εκφραστές του Υπερρεαλισμού αλλά και τη διοργάνωση δράσεων πολιτισμού ,ποιητικών -λογοτεχνικών διαγωνισμών,την έκδοση ανθολογίων, ποιητικών συλλογών καθώς και τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κωνσταντάκη καλωσόρισε τα μέλη της Ομάδας υπογραμμίζοντας ότι είναι τιμή για την Πρέβεζα η παρουσία μιας δραστήριας ομάδας ποιητών και λογοτεχνών που έρχονται στον τόπο όπου έκανε τα τελευταίο του ταξίδι ο Κώστας Καρυωτάκης για να φωτίσουν μια άγνωστη για πολλούς προσέγγιση του έργου αλλά και της προσωπικότητας του ποιητή. “Σε μια εποχή όπου ο πεσιμισμός περισσεύει και ο ανθρωπισμός λείπει η ποίηση είναι το “καταφύγιο που φθονούμε”. Και συνάμα το καταφύγιο που μπορεί να χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε την κοινωνία από την αρχή” είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντάκη εκφράζοντας την ευχή η εκδήλωση να δώσει σε όλους μας απαντήσεις για τις εσωτερικές μας αναζητήσεις.

Η Αντιδήμαρχος παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου τιμητική πλακέτα που απένειμε ο κ.Χαριστός, ενώ η ίδια προσέφερε γκραβούρες του Κώστα Καρυωτάκη στους προσκεκλημένους.Ο Θεόδωρος Γούτας παρουσίασε την διάλεξη στην οποία σκιαγράφησε μέσα από το έργο και τη ζωή του ποιητή, την “ταυτότητά” του στον χώρο του πεσιμισμού και το όριο του ανθρωπισμού. Η Αφροδίτη Μιχαηλίδου παρουσίασε το ανθολόγιο ποιημάτων “Φωτοσκιάσεις” ενώ ποιήματα απήγγειλαν οι Δήμητρα Κουβάτου και Ξανθίππη Ζαχοπούλου. Η βραδιά την οποία συντόνισε η φιλόλογος -ποιήτρια Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου έκλεισε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους “Πολφός αίματος” η οποία αποτελεί δημιουργία της Υπερρελεαστικής Ομάδας.

Πηγή: Δημοτική ΡαδιοφωνίαΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23992 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.