Εκδηλώσεις εορτασμού στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, στο πλαίσιο των Erasmus D

Την Πέμπτη , 10 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο του 4ου Γυμνασίου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις εορτασμού στο πλαίσιο των Erasmus Days , όπου σχολεία από όλη την Ευρώπη προέβαλαν και παρουσίασαν δράσεις και δραστηριότητες που εκπονούνται σε σχολεία ασχολούμενα με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ .

Erasmus days 9 jpg

To 4o Γυμνάσιο Πρέβεζας οργάνωσε on-line event με τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο πρόγραμμα KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices , KA229 – School Exchange Partnerships, 2019-1-PT01-KA229-060791_5, με το γενικό τίτλο: ‘Eco – Herit@ge matters ‘ , 2019-2021 , υπό τον συντονισμό του Πορτογαλικού σχολείου Agrupamento de Escolas Dr. Manuel Gomes de Almeida και τη συμμετοχή άλλων 5 Ευρωπαϊκών σχολείων : Agrupamento de Escolas de Ovar Sul Portugal, I.C. “FPPolizzano” Gangi ItalyOsnovna skola “Retfala” Croatia, 4o Gymnasio Prevezas GreeceColegiul National Petru Rares RomaniaΓια την πραγματοποίηση της διαδικτυακής συνάντησης αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα του eTwinning Live , καθώς το ανωτέρω πρόγραμμα παρουσιάζει και εγγράφει τις δραστηριότητες του και ως ομώνυμο Etwinning Project .

Η διαδραστική διαδικτυακή συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών είχε δύο στόχους και συντονίστηκε από το 4ο Γυμνάσιο .

  1. Παρουσίαση του Erasmus + Project με το γενικό τίτλο Ν.Α.Τ.Α. ( News across the Atlantic), 2018-1-DK01-KA229-047103_3 , 2018-19 με τη συμμετοχή των εξής σχολείων : Kangilinnguit school, Nuuk , Greenland , Collège Lycée professionnel Saint-Joseph, Sarlat la Caneda , France and 4o Gymnasio PrevezasPreveza , GreeceΚατά την παρουσίαση οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης που συμμετείχαν την περασμένη χρονιά στο πρόγραμμα αυτό είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν στιγμές , εμπειρίες και οφέλη από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα , να δείξουν βίντεο με τις δραστηριότητες καθώς και να απαντήσουν ερωτήματα και απορίες των Ιταλών συμμαθητών τους .Το ομώνυμο eTwinning τιμήθηκε με 9 συνολικά ετικέτες ποιότητας σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία. Αναλυτικά τις δραστηριότητες του έργου αυτού μπορείτε να βλέπετε εδώ : https://twinspace.etwinning.net/71012/home και https://sites.google.com/view/nata2018/home
  2. Εγκαινιάσαμε τις γωνιές Erasmus στα σχολεία μας , παρουσιάστηκαν οι χώρες και τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι μαθητές απάντησαν στο ερώτημα ποιά είναι το κίνητρα τους ώστε να γίνουν ενεργά μέλη στο έργο ‘Ecο-Herit@ge matters ‘με τους υπόλοιπους ευρωπαίους συμμαθητές τους . Εδώ οι έφηβοι συμμετέχοντες έθεσαν βασικά τους στόχους για την κινητοποίηση όλων μας σε θέματα οικολογικής κληρονομιάς και έφτιαξαν τα δικά τους συνθήματα , όπως ‘ Υγιείς και ασφαλείς όροι διαβίωσης , ας ενεργήσουμε ‘ ή ‘Ανακύκλωση τώρα ΄, ή ‘Ας διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό και χωρίς σκουπίδια ‘ , κ.α. Η παρουσίαση τους ‘έκλεψε την παράσταση ‘ και καταχειροκροτήθηκε από όλους .

72347317 1215808048620922 1080607814553960448 n

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τις δράσεις με τις δραστηριότητες του Erasmus+ ταξιδιού μας που μόλις ξεκινά και να μοιραστούμε ξανά τις εμπειρίες μας σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο .

Σχετικοί σύνδεσμοι που προβάλλαμε τον εορτασμό στα κοινωνικά δίκτυα τα βίντεο και οι φωτό από την ημέρα αυτή .

Η Διευθύντρια ( συντονίστρια ) του προγράμματος

Βαρβάρα Ζαντραβέλη

Η Παιδαγωγική ομάδα – Οι μαθητέςΟμάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23988 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.