Εικαστικές παρεμβάσεις στο μουσικό σχολείο – Η καθηγήτρια Έλλη Σιαπανίδου και ο εικαστικός Λεωνίδας Γιαννακόπουλος στον Prisma 91,6

Την Πέμπτη 1/8 στις 12 στον prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής μας ήταν η Έλλη Σιαπανίδου και ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος.

Η Έλλη Σιαπανίδου είναι εκπαιδευτικός- φιλόλογος καθηγήτρια στο μουσικό Σχόλιο Πρέβεζας και πολύ δραστήριο και ενεργό άτομο εντός του σχολίου του οποίου αγαπά και υπηρετεί. Μέσα από μια πρωτοβουλία της και σε συνεννόηση και συνεργασία με την διεύθυνση του εν λόγω σχολείου πάρθηκε η πρωτοβουλία να ομορφύνει ο εξωτερικός χώρος και ο βασικός τοίχος του μουσικού συγκροτήματος.

Όπως μας τόνισε η κα. Σιαπανίδου για τον εν λόγω πρότζεκτ επιλέχτηκε ένας εξαιρετικός εικαστικός ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος οποίος ασχολείται με το κομμάτι των τοιχογραφιών. Πιο συγκεκριμένα ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών έχει εργαστεί σε παρά πολλά πρότζεκτς με αισθητικές παρεμβάσεις σε τοίχους ή και πολυκατοικίες μικρής και μεγάλης κλίμακας. Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ασχοληθεί και με το θέατρο και την τηλεόραση στο παρελθόν, μας τόνισε στην συζήτηση μας το μέτρο δυσκολίας των συγκεκριμένων πρότζεκτ( απεικόνιση και δημιουργία εικόνων στο τοίχο), για την πηγή δημιουργίας του καλλιτέχνη καθώς και για την τοιχογραφία του Μουσικού σχολείου Πρέβεζας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έχει εργαστεί και ως art director σε διάφορα καταστήματα, όντως ο βασικός αισθητικός επιμελητής τους. Ενώ εκθέματα και έργα του (μικρής κλίμακας) έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές γκαλερί. Επίσης μας ταξίδεψε και στον χώρο του graffiti από όπου πείρε και τα πρώτα ερεθίσματα είτε να ταγκάρει, είτε να αποτυπώνει κυρίως με στένσιλ στους τοίχους εικόνες, σύμβολα ή λέξεις. Στην συνέχεια η κ. Σιαπανίδου αφού μας μετέφερε και επισήμανε τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας ( που χωρίς αυτούς δεν θα γίνονταν το εν λόγω έργο- μαζί με την βοήθεια της σχολικής εφημερίδας) ευχαρίστησε τον κ. Γιαννακόπουλο( ο οποίος δουλεύοντας τέσσερις μέρες- έφτασε σε ένα άρτιο και όμορφο αποτέλεσμα) και έκλεισε τονίζοντας ότι η προσπάθεια να ζωντανέψει και να ομορφύνει το μουσικό σχολείο , είναι μια συλλογική προσπάθεια μέχρι να έρθει η μέρα να φτιαχτούν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Οι μαθητές του σχολείο καθώς και γονείς πέρασαν πολλές φορές από το σημείο αλλά και στήριξαν την προσπάθεια.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.