Εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο κανονισμός λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας. 

 

Σύμφωνα και με την εισήγηση ο κανονισμό συμβάλλει σε μια προσπάθεια του Δήμου για θέσπιση γενικών και ειδικών ρυθμίσεων, κανόνων και περιορισμών, που θα διασφαλίσουν την χρήση των πεζοδρομίων, των οδών, των πλατειών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, από τους χρήστες και εκμεταλλευτές αυτών.Η χρήση των κοινοχρήστων χώρων θα γίνει με τρόπο που:

1. Θα διαφυλάσσει την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των διερχομένων πεζών και των ΑΜΕΑ.
2. Δεν θα παρεμποδίζει την πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.τ.λ.).
3. Δεν θα παρεμποδίζει την ορατότητα και την ασφαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων.
4. Θα αναβαθμίζει την λειτουργικότητα και την αισθητική των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων με σεβασμό προς τα ιστορικά μνημεία, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και την εύρυθμη λειτουργία των γειτονιών.
5. Θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των περιοίκων, με κατανόηση και στήριξη των επαγγελματιών, στο πλαίσιο διατήρησης του χαρακτήρος της πόλης, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στους χρήστες του, της εύρυθμης
6. Να αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στο Δήμο και την μητρόπολή του, των μονίμων κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών-χρηστών
7. Nα ανταποκρίνεται στην ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση των επαγγελματιών του Δήμου Πρέβεζας που εκμεταλλεύονται κοινοχρήστους χώρους.

Η πρώτη ευρεία διαβούλευση με το σύνολο των ενδιαφερομένων φορέων της πόλης έγινε στις 28-9-2016, αφού είχαν προηγηθεί οι καταρχήν θετικές γνωματεύσεις για τον κανονισμό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας, από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας καθώς και το ΕΚΑΒ.

Αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και τροποποιήσεις βάση των προτάσεων που κατατέθηκαν από τους φορείς της πόλης ακολούθησε στις 16-02-2017 η συζήτηση του κανονισμού στη θεσμοθετημένη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Δείτε τον κανονισμό εδώ

 

Στο Δημοτικό συμβούλιο σημειώθηκε σχεδόν από όλους ότι είναι θετική η δημιουργία του κανονισμού, το ερώτημα το ζητούμενο ωστόσο είναι κατα πόσο θα γίνει εφικτή η εφαρμογή του.

Ακούστε τις τοποθετήσεις των κ Κλάπα, Κωστούλα και Παππά

Ακούστε τις τοποθετήσεις του κ Ροπόκη, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου κ Γιαννουλάτου και του Δήμαρχου Πρέβεζας Μπαϊλή

 

*Το ηχήτικό της τοποθέτησης του κ Νόβα δεν είναι διαθέσιμο. Ο κ Νόβας ανέφερε ότι ο κανονισμός είναι  έξω από τη λογική της Λαϊκής Συσπείρωσης. “Δεν θα αρνηθούμε όμως στον κόσμο που ζούμε εδώ πως πλέον έχει παγιωθεί αυτή η διαδικασία και αυτό που πρέπει να κάνει ο δήμος δεν είναι να καθορίσει μόνο το αντάλλαγμα ή τα τετραγωνικά ή τα πως, τα που και τα πότε. Αλλά το πώς κάνοντας αυτή τη διαδικασία θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη κυκλοφορία των ανθρώπων, των παιδιών, των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες, το πώς θα προφυλάξει το περιβάλλον κλπ να μην πάμε μόνο με ποσοτικά κριτήρια αλλά με ποιοτικά σεβόμενοι τους πολίτες”Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.