Εγκρίθηκαν οι μελέτες για τη συντήρηση του Θεάτρου Νικόπολης

Δύο μελέτες που αφορούν το έργο προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης του μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης ενέκρινε η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η μια μελέτη αφορά την αποκατάσταση του κάτω κοίλου Θεάτρου Νικόπολης και η δεύτερη την έγκριση της συμπληρωματικής γεωτεχνικής μελέτης για το κοίλο του μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δυνατότητα αποκατάστασης της γεωμετρίας του μνημείου στις διατηρούμενες κατά χώραν σειρές εδωλίων καθώς και να εξεταστεί η αποκατάσταση με νέο υλικό τριών σειρών εδωλίων πέραν εκείνων που έχουν σωθεί.

Σε επόμενο στάδιο συστήνεται η εκπόνηση να εκπονηθεί γεωτεχνικής μελέτης για το σύνολο του θεάτρου, ώστε να μελετηθεί, να ερμηνευθεί και να ανακοπεί η δράση των μηχανισμών φθοράς του μνημείου που συνδέονται με το έδαφος.

Η Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης (Β’ Φάση) έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ. Πραγματοποιούνται έργα αντιστήριξης και αποκατάστασης ετοιμόρροπων τμημάτων του (σκηνή, αναλήμματα, περιμετρικός τοίχος και στοά, είσοδοι, κοίλο), καθώς και διαμορφώσεις (διάδρομοι του κοίλου), αλλά και εργασίες ανάδειξης, προκειμένου το μνημείο να καταστεί αναγνώσιμο και επισκέψιμο για το κοινό.

Πηγή Βήμα ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2855 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.