Έγκριση σημαντικών διαγωνισμών και ενημέρωση για έργα και ΔΕΥΑΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην προκήρυξη μιας σειράς διαγωνισμών που προωθούν σημαντικές δράσεις του, πρόκειται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση έδωσε την έγκριση για τη διενέργεια τους.

Ποιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διενέργεια του διαγωνισμού για την προμήθεια α) τροφίμων και β)ειδών βασικής υλικής συνδρομής, που αφορούν στην στήριξη των ‘αδύναμων’ πολιτών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  «ΕΠΙΣΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» που χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (Τ.Ε.Β.Α.)».

Από τη στιγμή που αποκεντρώθηκε η δυνατότητα των προμηθειών και «πέρασε» από το Υπουργείο στις κοινωνικές συμπράξεις, ο Δήμος Ιωαννιτών ( ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων)  είχε δεσμευτεί  -και το κάνει πράξη- ότι θα «τρέξει» ταχύτατα όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του, προσπαθώντας παράλληλα να «θεραπεύσει» τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν όταν οι προμήθειες γίνονταν κεντρικά από το υπουργείο.

Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση δύο μελετών που ο Δήμος ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και αφορούν α) το «Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ) Δήμου Ιωαννιτών» και β) το «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Ιωαννιτών.

 

Σημαντικά έργα εξελίσσονται από το Δήμο

 

Για μια σειρά από έργα του Δήμου Ιωαννιτών που βρίσκονται σε εξέλιξη και για την υπογραφή συμβάσεων για την έναρξη νέων έργων, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, «η περσινή χρονιά με τα capitals control μας δημιούργησε μια υστέρηση όμως το σημαντικό τώρα είναι ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα από το Δήμο. Είναι επίσης σημαντικό ότι έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε έργα από δικούς μας πόρους, μια δυνατότητα που είναι αποτέλεσμα της  προσπάθεια εξυγίανσης των οικονομικών μας».

 

Γίνεται πρωτόγνωρη προσπάθεια στη ΔΕΥΑΙ

 

Με αφορμή ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ο Δήμαρχος μίλησε για μια «πρωτόγνωρη προσπάθεια αναδιοργάνωσης που γίνεται στη ΔΕΥΑΙ, μια επιχείρηση που είχε βαλτώσει για πολλά χρόνια και μας ενθαρρύνει το ότι η δουλειά που γίνεται δείχνει αποτελέσματα».

Την μεταστέγαση της επιχείρησης και την αλλαγή όλου του λογισμικού της συστήματος –«που κανείς δε σκέφτηκε για δεκαετίες ότι πρέπει να εκσυγχρονιστεί», όπως είπε- ακολουθεί η έγκριση του νέου Οργανισμού Λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο νέος Οργανισμός είναι προϊόν πολύς δουλειάς και προσεκτικής επεξεργασίας αλλά και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους. Όπως είπε ο Δήμαρχος την περασμένη Δευτέρα συζητήθηκε εξαντλητικά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, συμφωνήθηκε να γίνει μια τελευταία επεξεργασία και ενσωμάτωση όλων των παρατηρήσεων που κατατέθηκαν στη συζήτηση και την 1η εβδομάδα του Αυγούστου να τεθεί προς ψήφιση στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και στις αρχές Σεπτεμβρίου να τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς από αυτή την πολύ γόνιμη συζήτηση ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας επέλεξε να αποχωρήσει και ήταν ο μοναδικός που δε συμμετείχε στη συνεδρίαση, όπως είπε ο κ. Μπέγκας. Παρ’ όλ’ αυτά –σημείωσε- «του είπαμε ότι είμαστε «ανοιχτοί» σε προτάσεις αν επιθυμεί η παράταξη του να τις καταθέσει».Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.