Έφυγε από τη ζωή ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Ε. Μπριασούλης

Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας λαμπρός επιστήμονας, ένας εξαιρετικός γιατρός έφυγε από τη ζωή.

Ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, από Κτιστάδες Άρτας, καθηγητής ογκολογίας, Ευάγγελος Μπριασούλης, έκανε το τελευταίο του ταξίδι.

Στα 62 του χρόνια, έχασε την μάχη που έδινε. Την μάχη που είχε δώσει και για δεκάδες άλλους ανθρώπους, ασθενείς του.

Με γενναιότητα ως το τέλος.

Συγγενείς και φίλοι του είπαν το τελευταίο αντίο. Και πολλοί άλλοι, αφήνουν τα δικά τους μηνύματα για τον άνθρωπο που δίδαξε ήθος
.
Ο Ευάγγελος Μπριασούλης ήταν διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και διηύθυνε επίσης το διεπιστημονικό εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας (iMOL) του Κέντρου Βιοτράπεζας Καρκίνου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μέλος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιοτραπεζών.

Στα πιο πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η μετρονομική χημειοθεραπεία, οι επιγενετικοί και microRNA βιοδείκτες και οι κλινικές δοκιμές σε αιματολογκά νοσήματα.

Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, διεθνών και ελληνικών με σημαντικό επιστημονικό, συγγραφικό έργο.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και η τοπική κοινωνία είναι σίγουρα φτωχότερη. Καλό ταξίδι σε έναν σπουδαίο γιατρό και δάσκαλο!

Ήταν μέλος των επιστημονικών Εταιρειών: European Society of Medical Oncology, European Hematology Association, American Society of Clinical Oncology, American Society of Hematology, American Association for the Advancement of Science, British Association for Cancer Research, European Association for Cancer Research, American Association for Cancer Research, The American Society for Biochemistry and Molecular Biology, American Chemical Society, Society for Translational Oncology, Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

.epiruspost.gr

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23801 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.