Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι μαθητές από τα σχολεία της Πρέβεζας


Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι μαθητές από τα σχολεία της Πρέβεζας.

Τα περισσότερα σχολεία έπειτα από αποφάσεις των 15μελών ήταν κλειστά ή πραγματοποίησαν 2ωρη αποχή προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους στο λαό της Πρέβεζας. Η επιτυχημένη μαθητική κινητοποίηση στις 29 Οκτώβρη, στην οποία έγινε η πρώτη δυναμική αρχή των μαθητών σε σχέση με το νομοσχέδιο για το Λύκειο αλλά και για τα προβλήματα στα σχολεία τους, καθώς και το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για συμμετοχή την Παρασκευή 9 Νοέμβρη, έκανε τους μαθητές της Πρέβεζας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για σχολείο που θα τους μορφώνει πραγματικά.

Οι μαθητές τις προηγούμενες μέρες σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής στην Πρέβεζα αποφάσισαν και εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους που θα κατέθεταν τα αιτήματα των μαθητών από τα σχολεία της Πρέβεζας στον υπουργό Παιδείας, στην μαθητική κινητοποίηση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αθήνας την Παρασκευή 9 Νοέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα οι μαθητές στην Πρέβεζα από νωρίς συγκεντρώθηκαν στα Δικαστήρια όπου έφτιαξαν το πανό τους και με τα συνθήματά τους έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Στη συνέχεια έκαψαν το νομοσχέδιο για το Λύκειο στέλνοντας το μήνυμα στο υπουργείο να μην τολμήσουν να το καταθέσουν, ενώ άλλοι το πέταξαν στη θάλασσα. Ακολούθησε πορεία στην παραλία και η κινητοποίηση έκλεισε με την απόφαση ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν με πολύμορφους τρόπους να αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο που θα ικανοποιεί την ανάγκη τους για μόρφωση πραγματική και ουσιαστική.Δελτίο τύπου

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22892 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.