Δραστηριότητα της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ στην Πρέβεζα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουνίου η δραστηριότητα της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ στην Πρέβεζα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών. Τα μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο γήπεδο στην περιοχή του Αγίου Θωμά στην Πρέβεζα. Η εικόνα εγκατάλειψης του γηπέδου ήταν φανερή. Καμία συντήρηση δεν έχει πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις ενώ ο χώρος ήταν γεμάτος με σκουπίδια. Ένα από τα ελάχιστα δημόσια γήπεδα που υπάρχουν και σε απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Έτσι τα μέλη της Οργάνωσης καθάρισαν τον χώρο αναδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο πως οι ανάγκες της νεολαίας  για άθληση είναι τεράστιες και απαιτείται εδώ και τώρα να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχοντες χώροι, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό καθαριότητας με ευθύνη του δήμου που συστηματικά τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή αφήνουν κυριολεκτικά στο έλεος. Καθώς καέφθαναν οι ομάδες στο χώρο αντίκρισαν πανό που είχε φτιαχτεί με σύνθημα: “ Κλώστα τη μπάλα, όχι τη ζωή σου!!! Ψάξε την πραγματική ουσία. Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!!!”.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τη Μαλεζά Ζήνα, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης. Στο χαιρετισμό ανέφερε: “ Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουμε σταθερό μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ποτέ δε συμβιβάστηκαν, ποτέ δε σταμάτησαν να παλεύουν ενάντια στις αιτίες που γεννούν τη χρήση και την εξάρτηση.

Η οργάνωση μας είναι η μοναδική οργάνωση νεολαίας που έχει ξεκάθαρη, κρυστάλλινη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά δεν είναι άσχετη με την πάλη για μια καλύτερη ζωή, με την διεκδίκηση  για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Επομένως η παρουσία μας εδώ δεν είναι τυχαία …. Τα ναρκωτικά αντανακλούν την ίδια την πραγματικότητα που ζούμε, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Την κοινωνία που δείχνει τα δόντια της σε όλα τα επίπεδα. Γιατί ας σκεφτούμε. Ένας νέος προσπαθεί να βρει ψεύτικη διέξοδο, να “αδιάσει” το κεφάλι του, να ξεχάσει έστω και προσωρινά την πραγματικότητα που ζει. Εμείς αντιπαλεύουμε την αιτία που γεννά το φαινόμενο στην κοινωνία που είναι ο καπιταλισμός. Δείχνουμε το δρόμο ότι στη σημερινή κατάσταση που ζούμε, στον καπιταλισμό, όποιες δυσκολίες και αν έχουμε, ακόμα και τις προσωπικές μας, τις αντιμετωπίζουμε με το κεφάλι ψηλά, παλεύουμε την κάθε στιγμή. Γιατί ξέρουμε την αιτία που γεννά όλη αυτή την ανασφάλεια σε εμάς και τις οικογένειές μας. Διέξοδος δε μπορεί να είναι η ψεύτικη φυγή από την πραγματικότητα. Διέξοδος μπορεί να είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση για όλα όσα μας στερούν.

Η πάλη για την κοινωνία που κουμάντο θα κάνει ο λαός και η νεολαία.” Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν ο Μάριος Κατσής, διακεκριμένος πυγμάχος και μουσικολόγος. Στη συζήτηση αναφέρθηκε πως ο νέος πρέπει να παλεύει στην ίδια του τη ζωή. Και αυτό δε μπορεί να γίνει με τη χρήση ναρκωτικών. Ο αθλητισμός αλλά και οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση αναβολικών που προωθείται έντονα στον πρωταθλητισμό. Τη σκυτάλη πήραν οι ομάδες των μαθητών και φοιτητών σε ένα συναρπαστικό ματς.

   Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3402 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.