Δημοτική Ανατροπή: Ο κόσμος έστειλε μήνυμα Νίκης στην ομιλία του Βαγγέλη Ροπόκη στον Λούρο

Παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της  Τετάρτης 22 Μαΐου, η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας, Βαγγέλη Ροπόκη, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή» στον Λούρο. Βροντερό «παρών» έδωσαν κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Λούρου όλων των ηλικιών, προϊδεάζοντας για μία νικηφόρα διαδικασία την ημέρα των εκλογών στο Δήμο Πρέβεζας.

Ο Βαγγέλης Ροπόκης στην ομιλία του ενημέρωσε τους πολίτες για το πρόγραμμα του συνδυασμού, όσον αφορά τη Δημοτική Ενότητα Λούρου, ενώ δεσμεύτηκε ότι από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της Δημοτικής Αρχής θα λύσει τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα, έστρεψε τα …βέλη του,  στον απερχόμενο Δήμαρχο, καταλογίζοντας του ότι δεν έπραξε τα αναμενόμενα -όλα αυτά τα χρόνια- σε μια περιοχή που το 2019 δεν έχει επιλυθεί ακόμη το θέμα του νερού.

Τον Βαγγέλη Ροπόκη προλόγισε η δικηγόρος και υποψήφια δημοτική σύμβουλοςκα. Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή».

Ακολουθεί η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ανατροπή»:

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΡΟΥ

Ονειρευτήκαμε μια κοινωνία προοδευτική. Φιλική προς τους πολίτες της..Με προοπτικές για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Ονειρευτήκαμε την αλλαγή, Ονειρευτήκαμε την «Δημοτική Ανατροπή».

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καταφέραμε να παρουσιάσουμε τρία προγράμματα, μετά από μεγάλη έρευνα και βέβαια μετά από συζητήσεις με όλους σας. Ένα ολοκληρωμένο, για το Δήμο της Πρέβεζας και δύο για κάθε Δημοτική Ενότητα. Του Λούρου που βρισκόμαστε απόψε εδώ και του Ζαλόγγου .

Πάνω στους άξονες αυτούς, θα οικοδομήσουμε μέρα τη μέρα, το ΔΗΜΟ που μας ταιριάζει, την Πρέβεζα που θα μας κάνει περήφανους.

Από την πρώτη μέρα που δημιουργήσαμε αυτόν τον συνδυασμό  τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», σαρώνουμε τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας! Κάθε γειτονιά, κάθε χωριό σπιθαμή προς σπιθαμή! Εκεί κρίνεται ο πολιτικός. Στο δρόμο.

Κάποιοι ξέχασαν την πραγματική δύναμη της δημοκρατίας. Τους τη θυμίζουμε. Είναι ο κόσμος…

Στις 26 Μαΐου, για την Πρέβεζα, ψηφίζουμε Δήμαρχο! Όχι κόμμα. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Εμείς ψηφίζουμε για Δήμαρχο διότι όλοι εμείς δεν μπορούμε πια να περιμένουμε. Η ώρα της Πρέβεζας είναι ΤΩΡΑ. Η ώρα των δημοτών του ΛΟΥΡΟΥ είναι ΤΩΡΑ. Δεν μπορούμε να ζητάμε αλλαγές, ανατροπές και υπερβάσεις όταν δεν είμαστε εκεί! Όταν δεν διεκδικούμε ένα καλύτερο ΜΕΛΛΟΝ.

Η ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας, αποτελεί για εμάς ανάγκη και υποχρέωση. Η μέχρι σήμερα συμμετοχή μας στα κοινά, αποτέλεσε την απαρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού με προορισμό να φτιάξουμε μια όμορφη, ανθρώπινη πόλη.

Να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, να αγαπήσουμε την πόλη της Πρέβεζας, τη δημοτική ενότητα Λούρου και να μεταδώσουμε την αγάπη μας αυτή σε κάθε κάτοικό της, σε όλα τα χωριά της.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,

Όπως μου είπε και ένας φίλος, η Πρέβεζα χρειάζεται Δήμαρχο αγωνιστή κι όχι δήμαρχο διαχειριστή. Που θα τρέξει να διεκδικήσει πόρους και προγράμματα. Που θα βρεθεί όπου υπάρχει ανάγκη. Που θα έχει άποψη ο ίδιος για τα όσα γίνονται στην πόλη και τα χωριά. Στην προσπάθεια αυτή να αλλάξουμε τη ζωή μας, σας θέλουμε δίπλα μας!

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Την Κυριακή 26 Μαΐου πρέπει να είμαστε όλοι και όλες εκεί. Σας ζητώ να μας δώσετε τη δύναμη να δουλέψουμε για τον Δήμο, να δουλέψουμε για την πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας.

Για τα χωριά της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΡΟΥ

 • ΛΟΥΡΟΣ

 • Ν. ΩΡΩΠΟΣ

 • ΣΤΕΦΑΝΗ

 • ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΚΟΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟ

 • ΒΡΥΣΟΥΛΑ

 • ΑΝΩ/ΚΑΤΩ ΡΕΜΑΤΙΑ

 • ΑΝΩ ΡΑΧΗ

 • ΣΚΙΑΔΑΣ

 • ΣΦΗΝΩΤΟ

 • ΤΡΙΚΑΣΤΡΟ

Στο πρόγραμμα μας για τη Δημοτική Ενότητα ΛΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ:

 • Όσον αφορά στην ύδρευση, επιτέλους θα πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού και τις παροχές ύδρευσης.

 • Για τις Αγροτικές κτηνοτροφικές μονάδες, θα γίνουν οδοποιίες και παρεμβάσεις ώστε να ακολουθούν τη νέα εποχή στον πρωτογενή τομέα.

 • Δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη –επιτέλους- την αντιπλημμυρική μελέτη στο ποτάμι του Λούρου

 • Παρουσιάζουμε, νέα αρχιτεκτονική μελέτη με ιδιαίτερη καλαισθησία που  αφορά στα πεζοδρόμια και στον κεντρικό δρόμο, με πρόσβαση για ΑμεΑ.

 • Τοποθετείται  πλακόστρωτο στο κέντρο, με πεζοδρόμια και χώρους ξεκούρασης και ανάπαυσης, με πρόσβαση για ΑμεΑ, ενώ θα γίνει και ανάπλαση των παλαιών κτιρίων.

 • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συντηρηθούν και θα αναδιαμορφωθούν ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των νέων και των αθλητών της περιοχής.

 • Στο Αμφιθέατρο προχωρούμε στην ανακατασκευή του με νέο σκέπαστρο και σύγχρονους χώρους εκδηλώσεων, με παρκινγκ απέναντι στο παλαιό γήπεδο.

 • Ο Φωτισμός σε όλη την δημοτική ενότητα Λούρου θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Αντικατάσταση των λαμπτήρων και των φωτιστικών σωμάτων και τοποθέτηση νέων, σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους

 • Οι παιδικές χαρές, σε όλη την δημοτική ενότητα Λούρου, αποκτούν πιστοποίηση για την ασφάλεια των παιδιών μας ενώ όπου χρειαστεί θα γίνουν παρεμβάσεις

 • Αξιοποιούμε την περιοχή στην εκκλησία του Αγίου Βαρνάβα. Κατασκευάζουμε ποδηλατοδρόμο, κυλικείο, κιόσκια, ενώ διευκολύνουμε την  προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, ταυτόχρονα τοποθετούμε παγκάκια ενώ βάζουμε και επαρκή φωτισμό.

 • Στον Άγιο Ιωσήφ στον Ωρωπό θα κατασκευαστεί δρόμος, με πρόσβαση σε ΑμεΑ, τοποθετούμε φωτισμό και παγκάκια.

 • Εντός του οικισμού στον Ωρωπό βασικός στόχος είναι η  αξιοποίηση των κοινοχρήστων χώρων και πράσινου, μεχώρους αναψυχής

 • Γνωρίζουμε την αγωνία των κατοίκων  στον Ωρωπό, στο χωριό του Αμιάντου. Το  ελενίτ  επί 44 χρόνια βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια τους , στις στέγες των σπιτιών τους και αδυνατούν οικονομικά, να το απομακρύνουν.

Σήμερα οι στέγες αυτές, έχουν φθαρεί και οι  ίνες του αμιάντου, είναι απειλή για την δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος στο πνεύμονα, θερίζει το χωριό. Στόχος μας είναι να βρεθεί επιτέλους μία λύση ώστε να αντικατασταθούν τα ελενίτ στα σπίτια των ανθρώπων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

 • Όλη η δημοτική ενότητα Λούρου θα αποκτήσει σχέδιο πόλεως
 • Η ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπλαση στο νταμάρι Λούρου, αποτελεί δέσμευση για το συνδυασμό μας.

 • Προχωράμε στην σωστή διαχείρισή των σκουπιδιών, με οργανωμένη ανακύκλωση και των αδρανών υλικών, και τοποθέτηση υπόγειων κάδων.

 • Στο Άνω Κωτσανόπουλο  προχωράμε την ανάπλαση του παρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο.

 • Νέα μηχανήματα και προσωπικό καθαριότητας θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για μια καθαρή πόλη. Οι κάδοι πλένονται και συντηρούνται κάθε μήνα. Πλένουμε πεζοδρόμια και πλατείες

 • Δημιουργούμε  Πολιτιστικό Κέντρο στο Δημαρχείο

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Πρέπει να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, να δώσουμε την μάχη μας και να την κερδίσουμε. Και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.

Γιατί

ΜΑΖΙ θα προχωρήσουμε.
ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε.
ΜΑΖΙ θα νικήσουμε

Δεσμεύομαι λοιπόν να είμαι πάντα στον δρόμο! Όπως ξεκίνησα την πορεία μου ως υποψήφιος, πριν από καιρό, έτσι να συνεχίσω και ως Δήμαρχος. Γραφείο μου, θα είναι οι γειτονιές της πόλης.

Ποτέ μου δεν πίστεψα στο «τα παράπονα στον δήμαρχο». Πιστεύω σε ένα δήμαρχο που πάει πρώτος στα παράπονα. Διότι όταν είσαι πάνω στα προβλήματα ανταποκρίνεται με ταχύτητα ο Δήμος.

Μαζί με σωστό και οργανωμένο σχεδιασμό, με δουλειά και με όρεξη είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ  ό,τι μπορούμε περισσότερο και να κάνουμε την Πρέβεζα μια όμορφη Ελληνική πόλη ώστε να πάρει στο χάρτη τη θέση που της αξίζει.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Ήρθε η στιγμή για την αλλαγή…

Ήρθε η στιγμή οι πολίτες να λάβουν δράση….

Ήρθε η στιγμή για «Δημοτική Ανατροπή»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΟΥΡΟΥ

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ”Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3071 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.