Δημοσιεύτηκε η Κ.Υ.Α για την οριοθέτηση των περιοχών όπου προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου

Η οριοθέτηση  των περιοχών για τη  χορήγηση στεγαστικής συνδρομής  αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, περιλαμβάνεται στην  Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε  στις 3-6-2020 .

Για το Δήμο της Πρέβεζας οι περιοχές είναι:

  • Κοινότητες Βράχου και Χειμαδιού στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου και
  • Κοινότητες Λούρου, Βρυσούλας, Κοτσανοπούλου και Τρικάστρου στη Δημοτική Ενότητα Λούρου.

Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφουν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης , Υποδομών και Μεταφορών κ .Κώστας Καραμανλής  και ο Υφυπουργός  Οικονομικών  κ .Γεώργιος Ζαβός ,το έργο της αποκατάστασης των ζημιών αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) η οποία θα συγκεντρώνει τις σχετικές  πράξεις και έγγραφα .

Οι ιδιοκτήτες των  κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές εφόσον επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας, πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία   αίτηση για διενέργεια αυτοψίας εντός προθεσμίας 6 μηνών από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της  συγκεκριμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Η αίτηση  θα πρέπει να  συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.

 Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 2846 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.