Δημήτρης Χουλιάρας στον Prisma 91,6: Είμαστε υπέρ των ηλεκτρονικών πληρωμών. Περιμένουμε ακόμα την θεσμοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού!

Ειδικές πινακίδες, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο, θα πρέπει να τοποθετήσουν, από πρώτη Φεβρουαρίου, βάσει της νέα νομοθεσίας για το πλαστικό χρήμα, οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS. Διαφορετικά κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις πληρωμές με πλαστικό χρήμα «οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο».

Για το θέμα μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, Δημήτρης Χουλιάρας, ο οποίος ανέφερε ότι η διευκρίνηση αφορά και σε καταστηματάρχες που ήδη προσφέρουν πληρωμή με κάρτα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι περιμένουν και νέα εγκύκλιο από το Υπουργείο για το τι ακριβώς θα πρέπει να αναγράφεται, ωστόσο αρχικά θα πρέπει να διευκρινίζεται αν το κατάστημα διαθέτει ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής.

Ο ίδιος απάντησε και στους ισχυρισμούς ότι ο εμπορικός κόσμος δεν θέλει τις κάρτες για να φοροδιαφεύγει, λέγοντας ότι είναι υπέρ και εξυπηρετούνται και οι ίδιοι, ωστόσο ο νόμος έχει ψηφιστεί κατά το ήμισυ καθώς ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί και έναν ακατάσχετο λογαριασμό, καθώς όλα τα χρήματα μπορούν να κατασχεθούν από την εφορία, τα ταμεία κτλ, ακόμα και αν κάποιος επαγγελματίας έχει μπει στην ρύθμιση και πληρώνεις κανονικά τις δόσεις σου.

Επίσης έκανε λόγο και για τα υψηλά ποσοστά των τραπεζών, που σε μερικές πιστωτικές κάρτες που έχουν ποσοστό 13%, λέγοντας ότι δεν έχει μπει κανένα νομικό πλαίσιο ελέγχου τους.

Επίσης εξέφρασε τον προβληματισμό του πως το μέτρο θα λειτουργήσει για τους ηλικιωμένους που παίρνουν την σύνταξη τους από τον ταχυδρόμο και είναι δύσκολο να έρθουν στην πόλη και να την κάνουν κατάθεση σε ΑΤΜ, για να την χρησιμοποιούν.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23852 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.