Δήμητρα Ραβανού: Ο πρωτογενής τομέας είναι η δύναμη της Πρέβεζας

Ως  κάτοικος αυτού του υπέροχου τόπου και ως  Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας  γνωρίζω ότι ο πρωτογενής τομέας θα δώσει την λύση της ανάπτυξης στην περιοχή  αλλά και στην πατρίδα μας. Ως νομικός σύμβουλος στην Ένωση Νέων Αγροτών  Ε.Ν.Α. Πρέβεζας έζησα για μια 4ετία από κοντά όλα τα προβλήματα των νέων αγροτών της περιοχής.  Από τις περιοδείες στον νομό και μιλώντας με τους ανθρώπους τις υπαίθρου  κατέγραψα αρκετά προβλήματα  στα οποία καλούμε να βοηθήσω και να δώσω  άμεσες λύσεις . Ιδιαίτερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι αλιείς βρίσκονται  σε απελπιστική  οικονομική κατάσταση. Δικαιωματικά πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων τους. Αναφερόμενη στο Πρόγραμμα της ΝΔ :

  • Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.
  • Διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ για όλους. Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.
    Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αντιμετωπίζουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.
  • Φροντίζουμε να μπουν ξανά το ταχύτερο πίσω στην παραγωγή ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που σήμερα λιμνάζουν στα χέρια του κράτους κι άλλων φορέων (π.χ. ΕΛΓΟ-Δήμητρα, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας).
  • Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θέτουμε τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική στήριξή τους και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων.

Συγκεκριμένα χρειάζεται ανασχεδιασμός στην αγροτική παραγωγή την κτηνοτροφία και  την αλιεία , θα προτείνω την επιστημονική στήριξη  για τον πρωτογενή τομέα  σε συνεργασία με αρμόδια  πανεπιστήμια και Υπηρεσίες   για την μείωση του κόστους παραγωγής. Ανανέωση των καλλιεργειών με σύγχρονες που η απόδοση τους θα είναι εναρμονισμένη με το περιβάλλον αλλά  ταυτόχρονα θα είναι επικερδής για τους αγρότες  (θερμοσκοπικές καλλιέργειες τα γνωστά προβλήματα  Tuta Absoluta κτλ ). Η άμεση  βελτίωση των τοπικών φυλών των εκτρεφόμενων αιγοπροβάτων με σύγχρονες τεχνικές οι όποιες θα βελτιώσουν την ημερήσια παραγωγή γάλακτος με μείωση του κόστους παράγωγης . Εντατικότεροι έλεγχοι από τον ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΑ σε φορτία με γάλα , είτε είναι αγελαδινό είτε πρόβειο είτε αίγειο που φθάνει στα σύνορά μας ώστε άμεσα να καταγράφεται στο σύστημα Άρτεμις. Η εκμετάλλευση  όλων των αυτοφυών στην ευρύτερη περιοχή του νομού  αναγνώριση τους και ταυτοποίηση τους . Καταγραφή του DNA  των τοπικών προϊόντων του νομού Πρέβεζας και πιστοποίηση τους με σήμα αναγνωρισμένο από την Περιφέρεια Ηπείρου ώστε να αποφεύγετε το γνωστό> (Ελληνοποιήσεις κτλ ). Προσδιορισμός και ταυτοποίηση καινοτόμων προϊόντων Π. Ο. Π. ή Π. Γ. Ε. Αμβρακικού συγκεκριμένων ειδών της ιχθυοπανίδας του Αμβρακικού κόλπου στο πλαίσιο της αξιοποίησης και της αειφόρου διαχείρισης των ιχθυαποθεμάτων του κόλπο. Επανασχεδιασμός του νόμου για τις αγορές αγροτών συμφώνα με τα πρότυπα του Ν.4235 αρ 56  Η άμεση επαναλειτουργία της Αγοράς αγροτών στην Πρέβεζα αλλά και η δημιουργία και άλλων σε αστικά κέντρα του νομού. Η προτροπή των αγροτών και κτηνοτρόφων αλιέων να μεταποιήσουν τα προϊόντα  τους και να εκμεταλλευτούν τον νόμο της  οικοτεχνίας. Η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Φιλιππιάδα διότι  βρίσκετε σχεδόν στο κέντρο της περιφέρειας Ηπείρου  κοντά σε κεντρικό άξονα (Ιονία οδός )και κοντά στους μεγαλύτερους τόπους  παραγωγής της Ηπείρου  Πρέβεζας και  Άρτας. Γνωρίζοντας ότι ζούμε σε έναν αυτάρκη νομό  νομίζω ότι μπορούμε να τον εξυγιάνουμε  οικονομικά αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσεις ιδιαίτερα από τους ανθρώπους  που  θα μας εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Δήμητρα Ιωάννη Ραβανού

Δικηγόρος
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ ΠρέβεζαςΜιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3082 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.