Δημιουργία «Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων», εθελοντισμός, υποδομές και σχολικός τουρισμός οι άξονες προτεραιότητας για τα εκπαιδευτικά θέματα στο Δήμο Αρταίων

Συνάντηση με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδα Γκόρο και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Γεωργογιάννη είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Χριστόφορος Σιαφάκας και Τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς.

Αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και υπήρξαν απόψεις για θέματα ανάπτυξης του σχολικού τουρισμού, με στόχο την προβολή της περιοχής και των μνημείων της σε όλη τη χώρα, αλλά και την επίσκεψη των σχολείων της Άρτας στα αξιοθέατα της περιοχής μας. Παράλληλα επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα εθελοντισμού, επισκευών και συντηρήσεων των σχολείων, τοποθέτησης αποχυμωτών στα κυλικεία, τα νέα εργαστήρια πληροφορικής στα Λύκεια, η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, η καθαριότητα και η φύλαξη των σχολικών χώρων.

Επίσης, συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου για τη δημιουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων με τη συμμετοχή μαθητών της 3ης Λυκείου, οι οποίοι θα διατυπώνουν απόψεις για το Δήμο. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαρκή στήριξη απόρων μαθητών, με τρόπο διακριτικό, ενώ συζητήθηκε ο τρόπος οργάνωσης για τα μαθήματα κολύμβησης που από φέτος υποχρεωτικά εισάγονται στα Δημοτικά. Τέλος, ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τις συναντήσεις στην Αθήνα με θέμα τις σχολικές κτιριακές υποδομές της περιοχής μας.

Και από τις δυο πλευρές τονίστηκε η άψογη συνεργασία και η διάθεση προσφοράς για την διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών θεμάτων της Άρτας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24022 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.