Δέσμευση Δημάρχου Πρέβεζας σχετικά με το σχέδιο της εταιρείας Τρίτων για το Master Plan του Λιμανιού της Πρέβεζας…

Ρεπορτάζ- φωτογραφίες Χρήστος Τσούτσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος αλλά και τα μέλη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής που συμμετέχουν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Ιουλίου με τους τους εκπροσώπους του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας, του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Ιδιοκτητών Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Ν. Πρέβεζας «ΝΙΚΟΠΟΛΗ» ΣΥΝ Π.Ε., του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Δ.Χ.Φ. Αυτοκινήτων Φιλιππιάδας & Πρέβεζας Συν. Π.Ε., ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο ναυτικός πράκτορας κ.Βασίλης Σαρδελής.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε ότι : ” Ζητήσαμε τροποποιήσεις από την ΤΡΙΤΩΝ για τις θέσεις πλαγιοδέτησης, έχει πάρει αυτή το έργο της μελέτης το οποίο θα φτάσει τις 60.000..” ” Το επόμενο διάστημα εντός 10 ημερών θα έρθει στην επιτροπή Διαβούλευσης το θέμα του master plan..” .

Οι επαγγελματικοί φορείς του λιμανιού τόνισαν ότι… ” Δεν ζήταγε ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο την σημερινή πρόταση της ΤΡΙΤΩΝ και ότι δεν θα λέει τελικώς στην πρόταση της για τρεις θέσεις πλαγιοδέτησης…”

” Νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν διαχρονικά Δήμος και Λιμενικό Ταμείο.., επτά πρόεδροι έχουν περάσει από το Λιμενικό ταμείο και ακόμα δεν έχουμε δει την Ανατολική Προβλήματα..”

Ένταση προκλήθηκε με έκδηλο το στοιχείο του προβληματισμού, της πικρίας αλλά και της αγωνίας για την επόμενη ημέρα μετά την πρόταση του master plan στην τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου Λιμενεργατών Πρέβεζας κ. Κακαβούλη.

” Η Νέα Δημοτική Αρχή κάνει συναντήσεις για να έρθει στην συνέχεια η πρόταση συζήτησης για το master plan..” συμπλήρωσε ο κ. Γεωργάκος ενώ τόνισε ότι το… ”εμπορικό κομμάτι δεν πρόκειται ποτέ να το αφήσουμε..”

O Δήμαρχος Πρέβεζας αφού ανέφερε ότι το νότιο κομμάτι παραμένει για εμπορική χρήση σημείωσε ότι θα δούμε τι θα γίνει με τις εργασίες στην ανατολική ,οι όποιες μελέτες για την ανατολική προβλήτα έχουν εγκριθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημο.

”Θα εγκριθούν τα χρήματα που έχουν κατατεθεί ως προτάσεις στο πρόγραμμα Φιλόδημο..” .

Ο κ. Γεωργάκος τόνισε επιπρόσθετα ότι η μόνη λύση για την Κρουαζιέρα είναι να δένει αρόδο και να χρησιμοποιηθεί η Δυτική προβλήτα που δεν έχει εμπορική χρήση.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Κακαβούλη πως ”δεν θα δεχτούν καμία αλλαγή στο λιμάνι για κρουαζιέρες κτλ, εάν δεν προηγηθεί η κατασκευή της ανατολικής προβλήτας…” Φωτογραφίζοντας έτσι την έμμεση αντίδραση των εργαζομένων του λιμανιού στην προοπτική της χρήσης της Δυτικής προβλήτας για κόσμο που θα κατεβαίνει από την κρουαζιέρα.

Από τα πύρα του κ. Κακαβούλη δεν γλίτωσε ούτε ο κ. Κουμπής αντιπρόεδρος του ΛΤ, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μελλοντικός Πρόεδρος, στον οποίο ο Πρόεδρος του Σωματείου των Λιμενεργατών τόνισε ότι εδώ και ένα χρόνο που έχει αναλάβει η νέα Διοίκηση δεν έχει έρθει ποτέ στο χώρου του Λιμανιού..

Αμφιβολίες για τις αλλαγές στο Master Plan που θα παρουσιαστεί εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Μεταφορικού Συνεταιρισμού «Νικόπολη» Γαβριήλ Λελοβίτης ο οποίος θύμισε στον Δήμαρχο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για το εμπορικό λιμάνι.

Η συνάντηση η οποία ολοκληρώθηκε στο γραφείο του Δημάρχου , έληξε με επικοινωνία που είχε με το πέρας της κουβέντας ο Δήμαρχος με τους μελετητές. Ο κ. Σαρδέλης ζήτησε επίμονα την τελική ενημέρωση και εγγράφως από την αρμόδια μελετητική εταιρεία.

Τέλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του prevezatoday.gr φαίνεται να κλειδώνει στην πρόταση του master plan η κατασκευή πλωτών εξεδρών πλησίον του τουριστικού περιπτέρου. Και σ’ αυτό το ενδεχόμενο προβλέπονται αντιδράσεις πάντως καθώς οι επαγγελματίες τόνισαν πως το μήκος των πλωτών αυτών εξεδρών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εμποδίζει την διέλευση των εμπορικών καραβιών. Άρα θα πρέπει να υπάρξει σαφής και έγκυρη ενημέρωση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είχε φανεί και από πρωτοβουλίες που είχαν παρθεί σε τελευταία Δ.Σ Λιμενικών Ταμείων. Μάλιστα υπάρχει καιρό τώρα η ξεκάθαρη βούληση για αύξηση των θέσεων των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στο συγκεκριμένο σημείο, από πλευράς σημερινής Διοίκησης του ΛΤ.

 


Μιχάλης Μίχος
About Μιχάλης Μίχος 3324 Articles
Δημοσιογράφος (ΜΑ Επικοινωνία & Νέα Δημοσιογραφία) - Μέλος της ΕΣΠΗΤ (Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου), Αρχισυντάκτης του PrevezaToday.gr, Παρουσιάζει καθημερινά το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Prisma 91,6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.