Δεν βγήκε λευκός καπνός στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο- Στην επόμενη συνεδρίαση μετατίθεται η εκλογή του

Ρεπορτάζ Χρήστος Τσούτσης.

Τέταρτο Θέμα στην χτεσινή ημερήσια διάταξη της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας ήταν το ζήτημα της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ένα θέμα που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και την προηγούμενη Δημοτική αρχή, χωρίς όμως να είχαμε κάποιο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι και χτες η πρώτη ψηφοφορία κρίθηκε άκαρπη αφού κανένας από τους οχτώ υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 3/5 όπως ορίζει ο νόμος. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη που λειτουργεί σε λίγες περιοχές, Δήμους και Περιφέρειες, της χώρας είναι ένα εργαλείο στα χέρια των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν έχει αποδώσει όμως ακόμα τα αναμενόμενα.

Έτσι, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου κ. Γεωργάκου την οποία αποδέχθηκε ομόφωνα το σώμα του Δ.Σ., η δεύτερη ψηφοφορία θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι οχτώ υποψηφιότητες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αυτή τη θέση ήταν οι κ. και κα. Μαντούσης, Ζάκκας, Ζάχος, Πάτσης, Αηδόνη Μπειντάρη, Πελέκη και Κλοντζάρη και στην ψηφοφορία έλαβαν:

1)Αηδόνη: 9
2)Μαντούσης: 7
3)Ζάχος: 4
4)Μπειντάρη : 3
5) Πάτσης: 3
6) Ζάκκας: 1
7) Πελέκη: 1
8) Κλοντζάρη: 0

Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας επείχαν της διαδικασίας της ψηφοφορίας.Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.