Δεν εφαρμόζεται φέτος το πρόγραμμα Δακοκτονίας – Ενημέρωση από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των παρακάτω Τοπικών Κοινοτήτων:

Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη και Αρχάγγελος, Μύτικας, Μιχαλίτσι, Φλάμπουρα, Νικόπολη, Κανάλι και Καστροσυκιά, Παπαδάτες, Γαλατάς, Μελιανά, Ριζοβούνι, Ρωμιά, Άγιος Γεώργιος και Νέα Κερασούντα

ότι το πρόγραμμα Δακοκτονίας δεν θα εφαρμοστεί φέτος. Παρά την αποδοχή του προγράμματος από τις παραπάνω  Κοινότητες και την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά της υπηρεσίας μας, δεν υποβλήθηκαν από τους εργολάβους άρτιες προσφορές εκτέλεσης των ψεκασμών.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους ελαιοπαραγωγούς των περιοχών που δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα Δακοκτονίας να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των κτημάτων τους από τον δάκο και συγκεκριμένα:

 • Να παρακολουθούν τακτικά τα κτήματά τους με ανάρτηση ελκυστικών παγίδων και δειγματοληψίες καρπών και
 • Ανάλογα με τα ευρήματα να εφαρμόζουν κάθε φορά την καταλληλότερη μέθοδο καταπολέμησης (μαζική παγίδευση, δολωματικοί ψεκασμοί ή ψεκασμοί κάλυψης με εγκεκριμένα σκευάσματα)
 • Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας και στους τοπικούς γεωπόνους.

   

  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

   

  ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 23990 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.