Δεν έχει ρέστα από ευρώ κ. Σημίτη! – Του Σωτήρη Νούσια

Σχεδόν ανενδοίαστα ο μέγας εκσυγχρονιστής Σημίτης κομπάζει για την μεγάλη φούσκα της Ελλάδας της πίστωσης, της κατανάλωσης των αρπακτικών της Σοφοκλέους δίχως κλέος, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των χαρισμένων εργολαβικών δις. Για την είσοδο στην ΟΝΕ μέσω του swap της Goldman Sachs. O Άκης Τσοχατζόπουλος πλήρωσε τη νύφη, Ο Παπαντωνίου στριμώχτηκε από παλιούς «συντρόφους» Σόσιαλ-Ληστές την στιγμή που η χώρα μετράει ανέργους φτωχούς και αυτοκτονημένους. Αλλά τι  λέμε τώρα εμείς. Ο πατρόνε μιλάει. Σιωπή!


Του Σωτήρη Νούσια

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξέρχεται της φυλακής και σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο νομικός του παραστάτης κύριος Παγορόπουλος τα περιουσιακά του στοιχεία και οι λογαριασμοί του έχουν δημευθεί. Η σύνταξη του δεν φτάνει ούτε για ζήτω, και οι διακόσιες χιλιάδες της εγγύησης για αποφυλάκιση φαντάζουν ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό.

Η Ελλάδα που οικοδομήσατε αποδομώντας δικαιώματα, βιομηχανική και αγροτική παραγωγή για μια απατηλή κατανάλωση δεν υπάρχει πια κ.Σημίτη. Αντί λοιπόν να κάθεστε στην γωνία σαν καλός καταστροφέας μας κάνετε ακόμα μαθήματα περί της θέσης της χώρας στον στενό πυρήνα της Ευρωζώνης. Στον στενό πυρήνα της τραπεζοκυριαρχίας,των πολυεθνικών και των fund.

H Ελλάδα διαχρονικά ήταν σε κάποιους τομείς εξαγωγέας(ζάχαρη,λάδι, οπωροκηπευτικά) έχοντας καταντήσει σήμερα ο πιο χρεωμένος παρίας της ανισόμετρης ανάπτυξης των πολλών ταχυτήτων. Αναγκασμένη στον κύκλο  μιας περιδίνησης μέσω της ανατροφοδότησης ανακυκλούμενων δανείων.

Επιτέλους κύριε ρήτορα σταματήστε. Μείνετε στο σπίτι σας κι αφήστε μας να δούμε πως θα πορευθούμε. Η εποχή της παντοδυναμίας σας όπου δημοσιογράφοι μη αρεστοί στο μπλόκ των καναλαρχών σας απολύονταν  για μια άδεια στο χρηματιστήριο πέρασε ανεπιστρεπτί. Τον περισσότερο κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ο κάλπικος εκσυγχρονισμός σας και τα Αμερικάνικα ευχαριστώ, η υποτακτική και οσφυοκαμπτική εξωτερική σας πολιτική.

Η «πώληση» του Οτσαλάν και οι αέρηδες που παίρνουν τις σημαίες. Ο κόσμος γνωρίζει κύριε πρώην πρωθυπουργέ. Ματαιοπονείτε! Οι σελίδες της ιστορίας που περιλαμβάνουν τα ανδραγαθήματα υπέρ του του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου της περιόδου σας θα το καταδείξουν. Οι ιστορικοί δεν θα σας χαριστούν. Δεν έχει ρέστα από ευρώ κύριε Σημίτη. Μόνο επιστροφή σε μια αυτόνομη και ανεξάρτητη χώρα παραγωγό. Με νόμισμα, δομές και αξίες που εσείς κατακρεουργήσατε.Σωτήρης Νούσιας
About Σωτήρης Νούσιας 13 Articles
Ο Σωτήρης Νούσιας είναι δημοσιογράφος, παρουσιάζει την εκπομπή "Ο Ήχος της Εποχής" στον Prisma 91,6 ενώ αρθρογραφεί τακτικά στο Prevezatoday.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.