Δελτίο τύπου του βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη σχετικά με την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Θεσπρωτικού

Το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει δοθεί προς διαβούλευση ΄΄Περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων της χώρας΄΄, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζηρού και ιδιαιτέρως για το Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού.

Η περιοχή πλήττεται άγρια από τις εξοντωτικές αυξήσεις φόρων που επεβλήθησαν τον τελευταίο χρόνο (την κατάργηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση του ειδικού ασφαλιστικού καθεστώτος στα χωριά κάτω από 2.000 κατοίκους – όπως είναι στο σύνολό της και η συγκεκριμένη περιοχή – την αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών, της εισφοράς αλληλεγγύης, του φόρο εισοδήματος στους αγρότες) που μείωσαν δραματικά το εισόδημα των κατοίκων.

Παράλληλα με την απαξίωση δομών, όπως η ΔΟΥ, το Α.Τ., το Κ.Υ., η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται σήμερα με τρόπο αδικαιολόγητο να αποψιλώσει την περιοχή από έναν ακόμα σημαντικό θεσμό, ο οποίος αναμφίβολα εξυπηρετούσε επιτυχώς τους κατοίκους.

Είναι προφανές ότι η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Θεσπρωτικού θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα απ΄ αυτά που νομίζουν ότι θα λύσει.

 

Και αυτό γιατί θα υποβάλλει σε μετακινήσεις και ταλαιπωρία ανθρώπους κατά βάσιν χαμηλού εισοδήματος, που εξακολουθούν και επιμένουν να παραμένουν στα χωριά τους, δίνοντας ζωή στην ύπαιθρο, αφού θα χρειαστεί να διανύουν 60-70 χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα θα επιβαρύνει οικονομικά την τσέπη των κατοίκων, θα απολυθούν άτομα, θα αυξηθεί το κόστος διεκπεραίωσης, την στιγμή μάλιστα που η λειτουργία του συγκεκριμένου Υποθυκοφυλακείου δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού το κράτος δεν καλύπτει ούτε λειτουργικά έξοδα, ούτε μισθοδοσία υπαλλήλων.

Πρέπει η Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αιτιάσεις του Δημάρχου Ζηρού κ. Νίκου Καλαντζή, ο οποίος – ως εκ της θέσεώς του – έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν.

 

Από το γραφείο Τύπου

του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

κ. Στέργιου Γιαννάκη

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23553 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.