Δελτίο τύπου του Στέργιου Γιαννάκη για την κοινοβουλευτική του δράση τον Απρίλιο του 2016

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιος Γιαννάκης, στα πλαίσια της μηνιαίας ενημέρωσής του προς τους πολίτες για την δραστηριότητά του στο Κοινοβούλιο, σας γνωστοποιεί τις:  Α) Επίκαιρες Επερωτήσεις, Β) Ερωτήσεις και Γ) Αναφορές που κατέθεσε κατά το μήνα Απρίλιο του 2016.

Συγκεκριμένα:

 

Α) ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 24/18/06-04-2016   προς: α) Τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, β) Τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, γ) Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δ) Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δ) Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Εθνική αναγκαιότητα η δημιουργία ενός Νέου Στρατηγικού Παραγωγικού Μοντέλου» και συγκεκριμένα ερωτάται η Κυβέρνηση αν προτίθεται, μετά την ολιγωρία των τελευταίων μηνών, να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός νέου στρατηγικού αναπτυξιακού μοντέλου που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στην ενέργεια, στη ναυτιλία, στις υποδομές, στο περιβάλλον, στις καινοτομίες και στις μεταφορές.
 •  

  Β) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 4663/11-04-2016 προς: α) Τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, β) Τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με κοινοποίηση στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού και γ) Τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Ενέργειες για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών» και συγκεκριμένα ζητούνται στοιχεία για ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να γίνει αναδιαμόρφωση του θεσμικού και οργανωτικού πλαισίου ώστε να επιτευχθεί η προσέλκυση, υποδοχή και διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας.
 • Την με αρ. πρωτ. 4798/14-04-2016 προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων με θέμα: «Ποια είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης για τα ΕΛ.ΤΑ».
 • Την με αρ. πρωτ. 4881/18-04-2016 προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ από το πολιτικό γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας».
 • Την με αρ. πρωτ. 4900/18-04-2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην μετεγκατάσταση παιδιών από τη Μονάδα Φροντίδας Παιδιών ΑΜΕΑ Σκαραμαγκά στο πρόσφατα ανακαινισθέν κτίριο του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας».
 • Την με αρ. πρωτ. 4913/19-04-2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη μεταφορά του παραρτήματος ΑΜΕΑ Ανατολικής Αθήνας από ενοικιαζόμενο κτίριο που βρίσκεται στη Γλυφάδα, στο πρόσφατα ανακαινισθέν πρώην ΠΙΚΠΑ στη Βούλα».
 • Την με αρ. πρωτ. 4914/19-04-2016 προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: «Παραμένει ακόμα ακέφαλο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής» και συγκεκριμένα αν θα διοριστεί νέο Δ.Σ. ώστε να συνεχιστεί το έργο του.
 • Την με αρ. πρωτ. 4927/19-04-2016 προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου – Απριλίου 2016 πριν το Πάσχα».
 • Την με αρ. πρωτ. 5041/22-04-2016 προς: α) Τον Υπουργό Υγείας και β) Τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας & Θρησκευμάτων με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση εμβολιασμού κατά της φυματίωσης των μαθητών της Πρώτης Δημοτικού».
 • Την με αρ. πρωτ. 5108/26-04-2016 προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «Μη χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται σε αντίθεση με ότι ισχύει για τους υπόλοιπους ένστολους».
 • Την με αρ. πρωτ. 5142/27-04-2016 προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «΄Ελεγχος πιστοποιητικών προσλήψεων στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς μετά από καταγγελίες οι οποίες αφορούν περιπτώσεις εργαζομένων που φέρονται να εμφανίζουν προβλήματα με τη γνησιότητα και την επάρκεια των πτυχίων πρόσληψής τους στον Οργανισμό».
 • Γ) ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

 • Την με αρ. πρωτ. 1705/08-04-2016 προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: «Την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου «Φράγμα πολλαπλού σκοπού Παπαδατών Π.Ε. Ν. Πρεβέζης».
 • Την με αρ. πρωτ. 1898/25-04-2016 προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: «Τη μη καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους μεταμοσχευθέντες του Νομού Πρεβέζης για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014 ενώ έχει καταβληθεί κανονικά στους δικαιούχους των υπολοίπων Νομών της χώρας».
 • Την με ημερομηνία 26/04/2016 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας με θέμα: «Τη μη καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής αποζημίωσης στους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην παραμεθόριο για το μήνα Μάρτιο του 2016 καθώς επίσης και για τέσσερις μήνες για το έτος 2015».
 • Την με ημερομηνία 26/04/2016 προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας με θέμα: «Γνωστοποίηση προβλημάτων που απασχολούν τους ΄Ελληνες Στρατιωτικούς καθώς επίσης και προτεινόμενες λύσεις».
 • Την με ημερομηνία 27/04/2016 προς τον Υπουργό Παιδείας, ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Κοινοποίηση ψηφίσματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Πρεβέζης με το οποίο αντιδρούν αφενός στο προτεινόμενο νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αφετέρου στο άρθρο 35 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και διπλασιάζει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία νηπιαγωγείου από 7 σε 14, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα».
 •  

  Από το Γραφείο Τύπου

  του Βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Πρεβέζης

  κ. Στέργιου Γιαννάκη.  Ομάδα Σύνταξης
  About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
  To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.