Δείτε την εκπομπή “Κυριακή στο Χωριό” που παρουσίασε το Κανάλι και αξιοθέατα της Π.Ε. Πρέβεζας


Το Κανάλι Πρέβεζας αλλά και αρκετά από τα μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στην Π.Ε. Πρέβεζας παρουσίασε σήμερα η εκπομπή “Κυριακή στο χωριό” όπου είχε φιλοξενηθεί από την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας στις 15 και 16 Ιουνίου.

“Δεκατέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας, στον μαγικό συνδυασμό του γαλάζιου της θάλασσας, με το πράσινο της φύσης, εκεί όπου η Δύση βρέχει με τα νερά του Ιονίου την αρχή της Ηπειρωτικής Ελλάδας… εκεί αγκυροβολούμε αυτή την Κυριακή. Στην απεραντοσύνη της παραλίας του Καναλιού.

Ένα σημείο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κομβικό ιστορικά, αφού εδώ παντρεύονται Αρχαία Ελλάδα, Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και Ελληνική Επανάσταση.
Ταξιδεύουμε στο πολυτάραχο παρελθόν της Αρχαίας Νικόπολης και γνωρίζουμε την ιστορία της περιοχής στο Κάστρο του Παντοκράτορα, εδώ, που η εγκατάλειψη αρνείται να σωπάσει. Σκαρφαλώνουμε με δέος στο ηρωικό Ζάλογγο, κάτω από τη σκιά του αγάλματος των γυναικών που έπεσαν και αισθανόμαστε το μεγαλείο της θυσίας τους.
Τέλος, ψαρεύουμε το «χρυσάφι» της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τις γαρίδες του Αμβρακικού κόλπου και τις μαγειρεύουμε με θέα τη θάλασσα

Παρουσίαση: Μαριάνθη Μαλιαχόβα
Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Δημοσιογραφική Έρευνα – Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου

Παραγωγή: ERT3″

Δείτε την εκπομπή εδώ

 Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23961 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.