Δ. Παππάς: «Αν δεν προσκομιστούν τα στοιχεία ότι μπορούν να λειτουργήσουν οι Παιδικές χαρές, να σφραγιστούν»

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας τέθηκε το θέμα των παιδικών χαρών από τον κ. Δημήτρη Παππά.

Ο κ. Παππάς είπε τα εξής: «Επειδή τυχαίνει να είμαι πρόεδρος της επιτροπής για τις παιδικές χαρές με την Περιφέρεια, την τριμελούς επιτροπή, κύριοι δυστυχώς κάναμε αυτοψία και τα λοιπά, οι παιδικές χαρές στείλανε χαρτί και αν δεν προσκομιστούν τα στοιχεία ότι μπορούν να λειτουργήσουν, να σφραγιστούν».

Στη συνέχεια ο κ. Παππάς μίλησε για τις τρεις παιδικές χαρές Παντοκράτορα, Πυροβολικό και Υδραγωγείο που  δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο κόστος  να γίνουν αλλά εγκυμονούν μικροτραυματισμούς.

Το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαΐλης όπου τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις παιδικές χαρές όπως κάποιους τραυματισμούς που έγιναν σε άλλες περιοχές και το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε την πιο αυστηρή εγκύκλιο και όλες οι παιδικές χαρές είναι ακατάλληλες σήμερα χωρίς όμως να σκεφτεί  με τι δαπάνες θα πάμε να φτιάξουμε μια παιδική χαρά. Ούτε χρηματοδότηση από την ΣΑΤΑ αλλά ούτε από το πράσινο ταμείο και η συμπεριφορά από την Πολιτεία προς την τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαράδεκτη.

Η κα. Καζάκου τόνισε ότι και ο κόσμος δεν βοηθάει στις παιδικές χαρές, θα δείτε συνοδούς, γονείς να καπνίζουν και να πετάνε τις γόπες εκεί που είναι τα παιδιά, να καταστρέφουν τα παιδιά και να μην δίνουν σημασία οι γονείς δηλαδή να χτυπάνε τα όργανα, δεν ξέρω υπάρχει και μια μανία εκτόνωσης -καταστροφής. Στην τελική ίσως μπορεί να χρειαστεί και φύλακα εκεί.

Ο κ. Γιαννουλάτος με τη σειρά του τόνισε τα εξής: «Το έγγραφο που ανέφερε ο κ. Παππάς και πολύ σωστά είναι στα πλαίσια επανελέγχου, και πολύ σωστά είπε είναι μικροπαρατηρήσεις, και η τεχνική υπηρεσία και η επιτροπή η δικιά μας παρακολουθεί και συμμορφώνεται με τις παρατηρήσεις της Περιφέρειας.

Ακούστε τη συζήτηση στο παρακάτω ηχητικό για τις Παιδικές  χαρές.Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.