Χρ. Σπίρτζης: Η μελέτη σύνδεσης Πρέβεζας – Ιόνιας οδού ολοκληρώνεται τον Ιούλιο (video)

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εκπροσώπησε  την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγ. Χαραλάμπους στην Πρέβεζα και σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα αναφέρθηκε στα θέματα των οδικών αξόνων της Ηπείρου.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη μελέτη σύνδεσης Πρέβεζας – Ιονίας Οδού ο υπουργός ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο 2017. Αναλυτικά ανέφερε: «Αποφεύγω να κάνω τέτοιου είδους προβλέψεις χρονικές. Όχι για να μη δεσμευόμαστε. Αλλά είναι τόσο περίπλοκες μερικές διαδικασίες που δε θα ήθελα να ήμαστε ανακόλουθοι. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι ότι η μελέτη ολοκληρώνεται τον Ιούλιο. Θα γίνει μία διαβούλευση για να βρούμε βέλτιστες τεχνικές σε σχέση με το κόστος του έργου και θα προχωρήσουμε πάρα πολύ σύντομα» σε ερώτηση δε σχετικά με τη χρηματοδότηση της μελέτης ανέφερε ότι είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά με την Ιόνια οδό ο υπουργός ανέφερε «Την Ιόνια θα την χρησιμοποιήσουμε μέχρι το Πάσχα, όπως και το Κόρινθος-Πάτρα στο σύνολό της. Μπορεί να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση σε δύο τμήματα, λόγω των απαλλοτριώσεων που είχαν καθυστερήσει πάρα πολύ να γίνουν και να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις. Είναι περίπου 3 χιλιόμετρα συνολικά. Αυτό μπορεί να μας φέρει μία καθυστέρηση ενός μηνός γι’ αυτό το τμήμα των 15 χιλιόμετρα αλλά όλη η υπόλοιπη Ιόνια, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, θα είναι έτοιμη».
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Θα μας δοθεί η ευκαιρία τη μεγάλη εβδομάδα να τα πούμε πάλι από κοντά. Και στην Πρέβεζα και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηπείρου, για να γιορτάσουμε με όλους τους Ηπειρώτες και όλη τη Δυτική Ελλάδα την κατασκευή και την παράδοση των δύο αυτών αυτοκινητοδρόμων, που τους βγάζουν από την απομόνωση».

Για την Αμβρακία οδό δεσμεύτηκε ότι θα γίνει και σημείωσε ότι  είναι γνωστά τα προβλήματα που υπήρχαν όταν παρέλαβαν ως Κυβέρνηση τις 4 εργολαβίες. «Η απόφαση που έχουμε πάρει είναι η μία εργολαβία να ολοκληρωθεί με την υπάρχουσα σύμβαση, αυτή που είναι πιο κοντά στη Λευκάδα -Και έχει ήδη ξεκινήσει η υπηρεσία να καταγράψει τις υπολειπόμενες εργασίες, ώστε να βγει ένα έργο-σκούπα και αν τελειώσουμε αυτό το δρόμο. Είχαμε μία συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κάνουμε και μία συνάντηση και με το Δήμαρχο για να ολοκληρωθεί και η μελέτη που έχει αναθέσει το Υπουργείο, αλλά κυρίως η κατασκευή της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό». Για τη σύνδεση της Φιλιππιάδας με την Αμβρακία ανέφερε ότι θα είναι μέσα στην Παραιόνια.

Ο κ Σπίρτζης αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας και σε σχέση με τη διαπραγμάτευση σημείωσε ότι «Η χώρα έχει εφαρμόσει το σύνολο των δεσμεύσεών της σε σχέση με το πρόγραμμα. Απαιτούμε πλέον να κάνουν το ίδιο και οι δανειστές»

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Υπουργού στο παρακάτω βίντεο:

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22766 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.