Χωρίς Παθολογική Κλινική για δέκα μέρες το Νοσοκομείο Πρέβεζας – Συνέντευξη τύπου του διοικητή και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου


Κλειστή θα είναι μέχρι τις 27 Ιουλίου  η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μιλ. Παππάς παρουσία του νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας – Διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα Επαμεινώνδα Λέκκα.

Εισαγωγικά ο Διοικητής κ.Παππάς μεταξύ άλλων, τόνισε πως η κατάσταση παραμένει δυστυχώς ως είχε δηλαδή “είναι σε αναρρωτική άδεια ο Διευθυντής της Κλινικής ο κ. Μπαΐλης, σε μία πολύμηνη άδεια ή κα Κόττη, είχαμε μία παραίτηση της κα Στεργίου, ουσιαστικά δηλαδή έχουμε παραμείνει με έναν Παθολόγο σε καθημερινή λειτουργία και το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καναλακίου τον κ. Κονιδάρη ο οποίος μας βοηθάει εφημεριακά, δηλαδή καλύπτοντας κάποιες εφημερίες”.

“Δυστυχώς από τις 15 μέχρι και τις 27 του μηνός δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε άτομα στην Παθολογική Κλινική. Στις 27 Ιουλίου, αναλαμβάνει ο κ. Μπαΐλης καθώς λήγει η αναρρωτική του άδεια και ελπίζουμε να κυλήσει από κει και πέρα ομαλά η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής” ανέφερε ο διοικητής. Μάλιστα, μέσα στον μήνα που διανύουμε θα προκηρυχθεί θέση ιατρού παθολογικής Επιμελητή Α’, έπειτα από διαβεβαίωση που είχα την περασμένη βδομάδα από το Υπουργείο Υγείας. Ενώ, από τις 17 Αυγούστου αναμένεται να γίνει μία ακόμη πρόσληψη επικουρικού ιατρού της παθολογικής, σημείωσε ο κ.Παππάς.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο νέος διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, κ.Λέκκας ο οποίος τόνισε πως “Μιλάμε για μεγάλο πρόβλημα,  δεν έχουμε παθολογική κλινική για κάποιες μέρες, αλλά το 85% των περιστατικών αντιμετωπίζονται. Γιατί είναι πρωτοβάθμια ή πρωτοβάθμια συν νοσοκομειακή εργαστηριακή υποστήριξη ή υποστήριξη από άλλη ειδικότητα περιστατικά. Έτσι οκτώ στους δέκα οι οποίοι έρχονται στο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζονται χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Και σε αυτό το πράγμα συμβάλλουν αφενός μεν τα εργαστήρια, αφετέρου οι υπόλοιπες κλινικές τόσο του χειρουργικού όσο και του παθολογικού τομέα.”

Συπλήρωσε ακόμη ότι τα έκτακτα περιστατικά, εξυπηρετούνται κανονικά, τα υπόλοιπα γίνονται διακομιδές στα πλησιέστερα νοσοκομεία, όταν δεν τους κρατούμε στην κλινική βραχείας ανάρρωσης για 36 ώρες που μπορούμε και αυτά τα περιστατικά να αντιμετωπίσουμε”.

“Υπάρχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε για την παθολογική κλινική προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερό δυνατό τρόπο” κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23899 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.