Χωρίς δίδακτρα το μεταπτυχιακό και νέο διετές πρόγραμμα σπουδών από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Τι είπαν Ναξάκης και Καραμάνης (βιντεο)

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν χθες ο Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, Χαρίλαος Ναξάκης και ο διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, Κωνσταντίνος Καραμάνης προκειμένου να ενημερώσουν για τις δράσεις του τμήματος την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση:

Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα λειτουργήσει από την περίοδο 2019-2020 Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών». Το ΠΜΣ έχει ως σκοπό την παροχή, στις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του τμήματος στην Πρέβεζα, εξειδικευμένων γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου προς πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη διοικητική επιστήμη και πιο συγκεκριμένα στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα λειτουργεί χωρίς δίδακτρα και η χρονική του διάρκεια είναι τρία (3) εξάμηνα σπουδών. Στο πρώτο (Α) και στο δεύτερο (Β) εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνονται διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις και εξετάσεις εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων. Στο τρίτο (Γ) εξάμηνο εκπονείται η μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία.

Ο αριθμός εισακτέων ορίζεται κατά ανώτατο όριο σε είκοσι πέντε (25) και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική. Το σύνολο των μαθημάτων που υποχρεώνονται να παρακολουθήσουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είναι δέκα (10) – ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες μαζί με τη διπλωματική εργασία.

Η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα θα εκδοθεί τον Μάιο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του ΠΜΣ (τηλ. 2682050579, accfinmaster@teiep.gr), για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, τη διαδικασία επιλογής τα απαραίτητα δικαιολογητικά κτλ.

Ακόμη στις εγκαταστάσεις του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του 2019 Διετές Πρόγραμμα Σπουδών στη «Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων».Οι εν δυνάμει εκπαιδευόμενοι στο πρόγραμμα θα είναι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ της περιφέρειας Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της κατεύθυνσης Οικονομίας και Διοίκησης των ΕΠΑΛ.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διετές, με είκοσι (20) μαθήματα και Πρακτική Άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, η οποία θα πραγματοποιείται εντός της χρονικής διάρκειας των σπουδών.

Η Διετής Επαγγελματική Σχολή είναι ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κ.Ε.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Διευθυντής της Σχολής θα είναι Καθηγητής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η φοίτηση είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα (4) εξάμηνα και περιλαμβάνει θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικών ωρών και Πρακτική Άσκηση 96 ωρών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται δίπλωμα επιπέδου πέντε (5) του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευόμενων είναι ο βαθμός απολυτηρίου ΕΠΑΛ, η εργασιακή εμπειρία και κοινωνικά κριτήρια.

Το γνωστικό αντικείμενο του Διετούς Προγράμματος Σπουδών είναι η Διοίκηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Εκμεταλλεύσεων με έμφαση στη διοίκηση και οικονομική διαχείριση τουριστικών επιχειρήσεων, των αγροτοκτηνοτροφικών  και συνεταιριστικών εκμεταλλεύσεων, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών(τραπεζική και ασφαλιστικά αγορά και αγορά ακινήτων) , τη διοίκηση δημόσιων οργανισμών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Όπως ανέφεραν οι κ Ναξάκης και Καραμάνης στην συνέντευξη τύπου  για την κατασκευή της στέγης: “Πληρώθηκε η μελέτη 6.000 ευρώ για την κατασκευή της στέγης στον κεντρικό κορμό του κτιρίου μας, που από κακοτεχνίες μπαίνουν νερά. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα έχουν δεσμευτεί Είμαστε σε καλό δρόμο.

Ακόμη ενημέρωσαν ότι το Τμήμα σύντομα θα ανακοινώσει ένα Διεθνές Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχει, μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ένα Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας. Θα γίνει στην Ουκρανία και συνδιοργανώνεται από τα τρία ιδρύματα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου:Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 24060 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.