Χαιρετίζει ο Δήμαρχος Αρταίων την έγκριση των 4 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης χαιρετίζει την με αρ.πρωτ.1649/29-12-2015 απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την οποία εγκρίνονται 4 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπόνηση της μελέτης «Αντιπλημμυρική προστασία της πόλης της Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο».

Πρόκειται για μια απόφαση, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών από όλους τους φορείς της περιοχής μας, που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του μεγάλου και χρόνιου προβλήματος της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της Κοίτης του Ποταμού Αράχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, αφού θα συμβάλλει καταλυτικά στο να μην ξαναζήσουμε στιγμές σαν και αυτές του περασμένου Φεβρουαρίου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης είχε σειρά τακτικών επαφών για το θέμα αυτό στην Αθήνα, τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υδάτων κ. Γκανούλη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε και με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής κ. Φωτονιάτα, καθώς και με τον κ. Κοτσώνη, Διευθυντή της Δ/νσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικων Έργων της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών (Δ7), που ορίζεται και αρμόδια υπηρεσία για την δημοπράτηση και την επίβλεψη αυτών των μελετών. Τα χρήματα που εγκρίθηκαν αφορούν μελέτες, απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής των απαιτούμενων έργων.

Με την παραπάνω εξέλιξη, ουσιαστικά, «μπαίνει το νερό στο αυλάκι» για να λυθεί σε εύλογο διάστημα το χρόνιο πρόβλημα της Οριοθέτησης και Διευθέτησης του Άραχθου, της αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ευχαριστεί δημόσια για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην θετική αυτή εξέλιξη του εν λόγω θέματος την Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Γεροβασίλη, τους βουλευτές του Νομού, την Αντιπεριφέρεια Άρτας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Νικολάου Σκουφά, το ΤΕΕ Ηπείρου καθώς και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και βουλευτές.

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 22381 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.