Χ. Μπαΐλης: «Μια ζεστή καλησπέρα από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, από το χωριό της ανθρωπιάς και της προσφοράς» – Άνοιξε τις πύλες του το Χωριό της Χαράς στην Πρέβεζα (Φώτο-vid)

Τις πύλες του άνοιξε σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 το Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς, στην πλατεία δικαστηρίων , στην Πρέβεζα για να υποδεχθεί κατοίκους και επισκέπτες σε έναν ανανεωμένο φωτεινό και στολισμένο χώρο με πολλά και ποικίλα  πολιτιστικά δρώμενα και εκπλήξεις.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς που διοργανώνει  o Δήμος Πρέβεζας για τέταρτη συνεχή χρονιά  με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών πήρε «ζωή» δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους που παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης.

Το χωριό  θα παραμένει ανοικτό πρωί και απόγευμα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου του 2017 όπου καθημερινά θα γίνονται δράσεις όπως ζωγραφική προσώπου , Χριστουγεννιάτικες κατασκευές , θα διαβάζονται παραμύθια , οι μικροί μας φίλοι  θα φτιάχνουν υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ,  θα τραγουδούν και θα χορεύουν ,ενώ από τις δράσεις δε θα λείψει και το θεατρικό παιχνίδι.

Την τελετή έναρξης συντόνιζε η κα. Δήμητρα Κοψάρη ενώ καλωσόρισμα αλλά και την έναρξη του χωριού έκανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης όπου είπε τα εξής: «Μια ζεστή καλησπέρα για να ζεσταθούμε λίγο από αυτόν τον όμορφο και ξεχωριστό χώρο, από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που απόψε ανοίγει τις πόρτες σε όλους, μικρούς και μεγάλους, από το χωριό της ανθρωπιάς και της προσφοράς που θα έλεγα απόψε στέλνει ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σήμερα που διανύουμε σαν κοινωνία μια δύσκολη περίοδο θα πρέπει όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε του συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και να δείξουμε πάνω απ΄ όλα τον ανθρωπισμό μας και θα πρέπει να πω ότι σήμερα δεν αρκεί να γίνουμε μόνο καλύτεροι θα πρέπει να γίνουμε τουλάχιστον αυτές τις μέρες περισσότερο άνθρωποι.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό όπως βλέπετε έγινε με πολύ μεράκι, αγάπη και κέφι και θα έλεγα ότι είναι το μοναδικό χωριό που αυξάνεται κάθε χρόνο τα αλλά χωριά μικραίνουν και στόχος μας είναι να γίνει ακόμα πιο μεγαλύτερο.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν γι΄αυτό το χωριό και πάνω απ΄ολα τους εθελοντές που μας δείχνουν τον άλλον δρόμο, το δρόμο της προσφοράς που το έχουμε ανάγκη ως κοινωνία. Να ευχαριστήσω τους χορηγούς αλλά και όλους που δούλεψαν γι΄αυτην την όμορφη βραδιά αλλά και όλες τις μέρες.

Να στε καλά, καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα.»

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

 

Το σημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε τα εξής:

  • Κάλαντα και χορούς από 4ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
  • Ελεύθερες χορογραφίες από τον  Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Κλεοπάτρα
  • Παραδοσιακά κάλαντα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
  • Χριστουγεννιάτικες Χορογραφίες από  τη Φαίη Σουίδα
  • SALSA από τον Χοροχώρο  Έκφραση της Μαριέττας Γκούμα
  • Παρουσίαση καλλιτεχνικού δρώμενου με την Αγαθή Λαμπρακούλη
  • Τέλος περιμένοντας τον Αι Βασίλη δοκίμασαν τις λιχουδιές του Ζαχαρόσπιτου και τα διάφορα κεράσματα που θα είχαν ετοιμαστεί για όλους τους επισκέπτες.Βασίλης Κούρκουλας
About Βασίλης Κούρκουλας 2034 Articles
Ο Βασίλης Κούρκουλας καλύπτει την επικαιρότητα για τo PrevezaToday.gr και καθημερινά με τα ρεπορτάζ του παρουσιάζει όλες τις τοπικές εξελίξεις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.