Μπαίνουν οι υπογραφές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Άρτα-Πρέβεζα

«Είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που εκκρεμούν (Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησος) ενώ ως το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για τις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας και Πρώτων Υλών, σημειώνοντας ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις από τον συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα όπως είπε γίνεται η προετοιμασία των επόμενων βημάτων στο χώρο της έρευνας με στόχο την εξασφάλιση μέγιστης συμμετοχής επενδυτών.

Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις στην ηλεκτρική ενέργεια υπογράμμισε το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αγοράς και το νέο νόμο για τις ανανεώσιμες πηγές που διασφαλίζει, όπως τόνισε ο κ. Βερροιόπουλος, τη βιωσιμότητα της αγοράς «χωρίς να χαρατσώνουμε τον καταναλωτή μέσω του ΕΤΜΕΑΡ».

Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος τόνισε την ανάγκη εθνικής στρατηγικής για την ενέργεια, που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, ορθολογικό και σταθερό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές, σαφήνεια και προβλεψιμότητα στο επενδυτικό πλαίσιο, ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

«Η χώρα μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, διαθέτει τα φυσικά πλεονεκτήματα για να διεκδικήσει μια θέση – κλειδί στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Η ενέργεια ανήκει στους κλάδους που οφείλουν να πρωταγωνιστήσουν στην προσέλκυση επενδύσεων τα επόμενα χρόνια»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ομάδα Σύνταξης
About Ομάδα Σύνταξης 23892 Articles
To PrevezaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.